Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς άδεια κυκλοφορούν τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δεν έχει χορηγηθεί μέχρι σήμερα άδεια από τον ΕΟΦ.

Χωρίς άδεια και παράνομα κυκλοφορούν όσα νικοτινούχα προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου βρίσκονται στην αγορά, καθώς, όπως υπογραμμίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, τα προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα του καπνίσματος και περιέχουν νικοτίνη, όπως είναι το ηλεκτρονικό τσιγάρο με χρήση νικοτίνης, υπάγονται στα «φαρμακευτικά προϊόντα» και συνεπώς δεν επιτρέπεται να τεθούν στην αγορά χωρίς άδεια κυκλοφορίας φαρμάκου.

«Ουδεμία τέτοια άδεια έχει μέχρι σήμερα χορηγηθεί από τον ΕΟΦ και ούτε έχει υποβληθεί σχετικό αίτημα με την προβλεπόμενη από το νόμο τεκμηρίωση για την ποιότητα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα των εν λόγω προϊόντων, ώστε να αξιολογηθούν».

Ο ΕΟΦ, ήδη από τις 25/7/2008, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης της διακίνησης όλων των προϊόντων που περιέχουν νικοτίνη και πωλούνται μαζί με το ηλεκτρονικό τσιγάρο.

Επιπλέον, προέβη σε κατάσχεση και καταστροφή ποσοτήτων προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου με χρήση νικοτίνης τα οποία βρέθηκαν στην αγορά, ενώ επέβαλε και τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή του καταναλωτικού κοινού στο γεγονός ότι δεν έχει αξιολογηθεί η ασφάλεια των προϊόντων ηλεκτρονικού τσιγάρου με χρήση νικοτίνης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.