Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Εξοπλίζονται ειδικά σχολεία της Θεσσαλίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Την ένταξη ενός νέου έργου στο ΕΣΠΑ που έχει στόχο την προμήθεια εξοπλισμού ειδικών σχολείων για τους Δήμους Λαρισαίων και Ρήγα Φεραίου υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

Ειδικότερα, εντάσσονται στον Άξονα Προτεραιότητας 4 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα ζωής στη Θεσσαλία» το έργο με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Σ.Μ.Ε.Α.Ε) ΓΙΑ ΑμεΑ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ», προϋπολογισμού 549.351,83 ευρώ, και το έργο με τίτλο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΑμεΑ ΔΗΜΟΥ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ», προϋπολογισμού 20.370,03 ευρώ.

Όπως τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Τα Ειδικά Σχολεία αποτελούν έναν εξειδικευμένο τομέα του σύγχρονου εκπαιδευτικού συστήματος, που στοχεύει στην ανάπτυξη και εφαρμογή στην πράξη ειδικών μεθόδων και τεχνικών για την επίλυση των εκπαιδευτικών προβλημάτων των ατόμων με ειδικές ικανότητες. Εμείς ως Αιρετή Περιφέρεια, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητα αυτών των παιδιών, οφείλουμε να τα στηρίξουμε και να τα βοηθήσουμε με κάθε τρόπο. Έτσι τα παιδιά αυτά θα μπορέσουν να ενταχθούν και να ενσωματωθούν στην κοινωνία, νιώθοντας αυτοεκτίμηση και αυτονομία, μέσα από μια υποστηρικτική και αποτελεσματική εκπαίδευση, που θα παρέχεται σ' αυτά τα σχολεία».


Πηγή: http://www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.