Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ασκηθείτε ανάλογα με το χρόνο σας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ακόμη και δέκα λεπτά είναι χρήσιμα αν τα αξιοποιήσετε σωστά.

Μπορεί οι ρυθμοί της δουλειάς να τρέχουν, μαζί τους όμως τρέχουν και τα περιττά κιλά. Και μπορεί ο χρόνος να είναι χρήμα για όλους εμάς, μπορούμε όμως να ξεκλέψουμε έστω και 10 λεπτά για λίγο γυμναστική.

Εάν λοιπόν έχετε 10 λεπτά διαθέσιμο χρόνο για άσκηση αξιοποιήστε τον κατάλληλα! Προθερμανθείτε για ένα με δύο λεπτά βαδίζοντας γρήγορα.

Στην συνέχεια κάνετε εναλλαγές. Τρέξτε δύο λεπτά και μετά περπατήστε για τριάντα δευτερόλεπτα. Εάν αισθάνεστε καλά, αυξήστε βαθμιαία την ταχύτητα του τρεξίματος. Επαναλάβετε τρεις φορές. Εάν δεν θέλετε να βγείτε έξω από το σπίτι, περπατήστε από δωμάτιο σε δωμάτιο και ανεβοκατεβείτε τις σκάλες.

Εάν έχετε 15 λεπτά ελεύθερο χρόνο, για προθέρμανση, ανεβοκατεβείτε 20 σκαλιά δυο με τρεις φορές. Επαναλάβετε τέσσερις φορές και μετά για ένα λεπτό περπατήστε. Στην συνέχεια μπορείτε να τρέξετε για 2 λεπτά και συνεχίζετε με περπάτημα.

Εάν έχετε 20 λεπτά, για ένα λεπτό περπατήστε, και στην συνέχεια κάνετε εναλλαγές, 30 δευτερόλεπτα με περπάτημα και τρία λεπτά με τρέξιμο. Επαναλάβετε τη διαδικασία για έξι λεπτά. Μετά περπατήστε ήρεμα για ένα λεπτό και συνεχίζετε με τις εναλλαγές που αναφέραμε.

Όσοι από σας έχετε 30 λεπτά ελεύθερο χρόνο για άσκηση, κάνετε μία προθέρμανση για δύο λεπτά περπατώντας. Στην συνέχεια για τα επόμενα έξι λεπτά, κάντε εναλλαγές, 30 δευτερόλεπτα περπάτημα με 30 δευτερόλεπτα τρέξιμο. Για τα επόμενα είκοσι λεπτά που απομένουν, κάντε τζόκινγκ για ένα λεπτό, τρέξτε επίσης για το ίδιο χρονικό διάστημα και περπατήστε, κάνοντας και εδώ εναλλαγές. Επαναλάβετε πέντε φορές. Τέλος περπατήστε για ένα λεπτό για να ηρεμήσετε.

Φυσικά όλες αυτές τις ασκήσεις προτού τις κάνετε καλό θα ήταν να επισκεφθείτε έναν ειδικό που θα σας καθοδηγήσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.