Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Stop στο κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα επίπεδα τοξινών είναι 23 φορές υψηλότερα από ότι μέσα σε ένα μπαρ.

Η Βρετανική Ιατρική Ένωση κάλεσε σήμερα την κυβέρνηση να απαγορεύσει το κάπνισμα μέσα στα αυτοκίνητα ώστε να προστατεύονται οι παθητικοί καπνιστές.

Η Ένωση επικαλείται στοιχεία από σχετικές επιστημονικές έρευνες σύμφωνα με τα οποία τα επίπεδα των τοξινών μέσα σε ένα αυτοκίνητο είναι έως και 23 φορές υψηλότερα από εκείνα μέσα σε ένα μπαρ όπου επιτρέπεται το κάπνισμα.

Σύμφωνα με την ιατρική ένωση ο καλύτερος τρόπος για την προστασία των παιδιών καθώς και των μη καπνιζόντων ενηλίκων θα είναι η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στο αυτοκίνητο, ακόμη κι αν στο όχημα δεν επιβαίνουν άλλοι. Προσθέτει επίσης ότι οι νέοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι στο παθητικό κάπνισμα καθώς ο οργανισμός τους απορροφά περισσότερες τοξίνες και το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι λιγότερο ανεπτυγμένο.

Το παθητικό κάπνισμα μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης μίας σειράς παθήσεων, όπως το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου στα βρέφη και το άσθμα, ενώ επιδεινώνει και την λειτουργία των πνευμόνων.

Οι ηλικιωμένοι είναι επιρρεπείς στα αναπνευστικά προβλήματα τα οποία μπορεί να επιδεινωθούν από την εισπνοή του καπνού του τσιγάρου, προειδοποιούν οι γιατροί. Αυτές οι ευάλωτες ομάδες ενδέχεται να μην μπορούν να αρνηθούν την επιβίβαση σε οχήματα με καπνό, αναφέρει η Ένωση.

Σε καμία περιοχή της Αγγλίας δεν ισχύει μέχρι στιγμής η απαγόρευση, παρότι οι βουλευτές στη Βόρεια Ιρλανδία πρόκειται να συζητήσουν το θέμα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.