Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Το σαγόνι μικραίνει όσο μεγαλώνουμε

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Επηρεάζεται από κληρονομικούς και ανατομικούς παράγοντες.

Το σαγόνι συρρικνώνεται με την ηλικία και μπορεί να οδηγήσει σε στριμωγμένα πρόσθια δόντια στους ηλικιωμένους, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Σουηδοί ερευνητές εξέτασαν εκμαγεία των σαγονιών φοιτητών οδοντιατρικής το 1949, όταν ήταν 20 χρονών, και επανεξέτασαν τα εκμαγεία των φοιτητών που κατασκευάστηκαν το 1959 και 1989.

Ο Lars Βondemark, του Πανεπιστημίου του Malmo, δήλωσε ότι ανακάλυψε ότι μετά από 40 χρόνια υπάρχει όλο και λιγότερος χώρος για τα δόντια στα σαγόνια.

Η μειωμένη ποσότητα χώρου για τα πρόσθια δόντια ήταν το αποτέλεσμα λίγων χιλιοστών συρρίκκνωσης σε μήκος και πλάτος των σιαγόνων, κυρίως της κάτω.

Το μέγεθος συρρίκνωσης του σαγονιού ποικίλλει μεταξύ των ανθρώπων και επηρεάζεται από κληρονομικούς και ανατομικούς παράγοντες. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι αλλαγές είναι αρκετά σημαντικές ώστε οι άνθρωποι να προσέχουν αλλαγή στον τρόπο που δαγκώνουν το φαγητό.

Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να γνωρίζουμε ότι είναι φυσιολογικό, δήλωσε ο Bondemark.

Οι γιατροί χρειάζεται να λαμβάνουν υπόψη τη συνεχή συρρίκνωση του σαγονιού όταν σχεδιάζουν μεγάλη εργασία στα δόντια.

Ο Bondemark δήλωσε ότι δουλεύουν ενάντια στη φύση και είναι δύσκολο να κατασκευάσουν κάτι που είναι εντελώς σταθερό.

Πρόσθεσε ότι μπορούν επίσης να αποκλείσουν τον φρονιμίτη ως αιτία, επειδή ακόμα και άνθρωποι που δεν έχουν φρονιμίτη έχουν στριμωγμένα μπροστινά δόντια.


Πηγή: http://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.