Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Ασκηθείτε και ελέγξτε την απόδοσή σας!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τεστ για καλύτερα αποτελέσματα.

Αν θέλετε οι ασκήσεις που κάνετε να έχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο σώμα σας τότε πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα τεστ και να τα επαναλαμβάνετε κάθε 4 με 8 εβδομάδες.

Τεστ 1: Τεντωθείτε

Τι μετράει: Την ελαστικότητα
Γιατί την χρειάζεστε: Η καλή ελαστικότητα του σώματός σας σας βοηθάει να μην τραυματίζεστε εύκολα.
Πώς: Καθίστε με τα πόδια εκτεταμένα μπροστά σας και τις πατούσες σας ν’ ακουμπάνε σ’ ένα κουτί ύψους περίπου 25 εκατοστών. Προσπαθήστε να φτάσετε τις άκρες των δαχτύλων των ποδιών σας. Μετρήστε την απόσταση από τα δάχτυλα των ποδιών σας μέχρι τις άκρες των δαχτύλων των χεριών σας κι αν μετά από ένα μήνα η απόσταση δεν έχει αυξηθεί, προσθέσθε μια μέρα γιόγκα ή πιλάτες στο πρόγραμμά σας.

Τεστ 2: Κάντε κοιλιακούς


Τι μετράει: Τη μυϊκή αντοχή (πόσες φορές οι μυς σας συστέλλονται χωρίς να κουραστούν)
Γιατί την χρειάζεστε: Για να μπορείτε να σηκώνετε τα καθημερινά βάρη χωρίς κόπο.
Πώς: Ξαπλώστε ανάσκελα, λυγίστε τα πόδια σας και σταυρώστε τα χέρια σας στο στήθος σας. Βάλτε το χρονόμετρο για 1 λεπτό και κάντε όσο περισσότερους κοιλιακούς μπορείτε. Αν δείτε ότι δεν τα καταφέρνετε καλά, προσπαθήστε να κάνετε καθημερινά 12 με 15 επαναλήψεις κοιλιακών, πους απς ή καθισμάτων.

Τεστ 3: Κάντε πιέσεις ποδιών στην πρέσα

Τι μετράει: Τη δύναμη
Γιατί την χρειάζεστε: Βελτιώνει την μυϊκή σας δύναμη και αυξάνει την οστική σας πυκνότητα.
Πώς: Ρυθμίστε το μηχάνημα σε βάρος που μπορείτε να σπρώξετε 10 φορές και σημειώστε το βάρος που επιλέξατε. Διαιρέστε αυτό τον αριθμό με το 0.735 για να βρείτε το βάρος που μπορείτε να σπρώξετε σε μια επανάληψη. Οι ειδικοί λένε ότι οι υγιείς και δυνατές γυναίκες θα πρέπει να μπορούν να σηκώσουν 1.3 φορές το βάρος του σώματός τους, αλλά αν δεν είστε ακόμα σ’ αυτό το στάδιο, βρείτε το βάρος που μπορείτε να σπρώξετε 8 με 10 φορές.
Το μυστικό

Αν θέλετε ν’ αυξήσετε τη σωματική σας δύναμη και τις αθλητικές σας επιδόσεις χωρίς παρενέργειες αναζητήστε τροφές που περιέχουν μαγνήσιο και ψευδάργυρο και ενισχύουν σημαντικά τη μυϊκή δύναμη.


Πηγή: http//www.omorfamystika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.