Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Κοινωνικότερα τα παιδιά με δύο γονείς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αυστραλιανή μελέτη προκαλεί αντιδράσεις στις μονογονεϊκές οικογένειες
.
Εξυπνότερα και κοινωνικότερα είναι τα παιδιά των παντρεμένων ζευγαριών, σε σχέση με αυτά που έχουν μόνο έναν γονέα ή γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εκτός γάμου, υποστηρίζει μια νέα έρευνα του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Μελετών Οικογένειας.

Σύμφωνα με την έρευνα φαίνεται να υπάρχει ένα χάσμα που θα συνεχίσει να διευρύνεται μεταξύ των παιδιών από μονογονεϊκές οικογένειες και αυτά από παντρεμένα ζευγάρια.

Ο ερευνητής θεμάτων οικογενείας, Ρουθ Γουέστον, δήλωσε ότι σε μελέτη στην οποία συμπεριέλαβε 5.000 παιδιά, δόθηκε αγάπη και στοργή από όλες τις οικογένειες και πρόσθεσε: «Η μελέτη έδειξε ότι 31% των παντρεμένων μητέρων είχαν πανεπιστημιακό πτυχίο ή υψηλότερου επιπέδου εκπαίδευση, σε σύγκριση με το 15% των ανύπαντρων μητέρων ή αυτών που απλά συζούν» είπε ο κ. Γουέστον. «Η οικονομική κατάσταση μιας οικογένειας είναι σαφώς πολύ σημαντική για την ευημερία των παιδιών».

Αντίθετη άποψη, όμως, φαίνεται να έχει η πρόεδρος Γονέων χωρίς Συζύγους της Βικτώριας, Ρόντα Mακχιούθ, η οποία δήλωσε ότι «οι μελέτες αυτές δημιουργούν ένα στίγμα, και οι ανύπαντροι γονείς νιώθουν ότι πρέπει να υποφέρουν για να παράσχουν περισσότερα από όσα μπορούν στα παιδιά τους έτσι ώστε αυτά να επιτύχουν».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.