Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Κραυγή αγωνίας από τους πάσχοντες μεσογειακής αναιμίας: Μας καταδικάζουν σε θάνατο!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Διαμαρτύρονται γιατί η Πολιτεία τους αφήνει χωρίς βιβλιάριο υγείας.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία της περιοχής, καθώς όπως καταγγέλλει ο σύλλογος τους η Πολιτεία επί της ουσίας τους καταδικάζει σε θάνατο. Αιτία η απόφαση να τους αφαιρείται το βιβλιάριο υγείας μετά τα 26 χρόνια τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες μεταγγίσεις και να λαμβάνουν τα φάρμακά τους.

Ο Σύλλογός τους έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τους βουλευτές του νομού στην οποία αναφέρει τα εξής:
Ο Σύλλογος Προλήψεως & Βοηθείας Πασχόντων από Μεσογειακή Αναιμία ΠΑΤΡΑ 1982, σύλλογος μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται από το 1982 και αριθμεί 140 εγγεγραμμένα μέλη είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία.

Με την παρούσα ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για τα συνεχή και ακραία μέτρα λιτότητας που προωθεί η κυβέρνηση και έχει φέρει σε οικονομικό τέλμα όλα τα άτομα με ειδικές ανάγκες και ιδιαιτέρως τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο.

ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΙΑ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΧΩΡΑ ΖΟΥΜΕ (? ), εφόσον όλα αυτά τα πρωτοφανή και ακραία μέτρα, που πλήττουν στο σύνολο τους τους πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο ΑΓΓΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑΣ, μας καταδικάζουν σε τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Στις προτάσεις που ανακοινώθηκαν από τη Γ.Γ Κοινωνικής Ασφάλισης σχετικά με την τροποποίηση του Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας, προβλέπεται ποσοστό αναπηρίας 50% (!) κι όχι 67% που ίσχυε έως σήμερα.

Δηλαδή εμείς οι πάσχοντες από Μεσογειακή Αναιμία και Δρεπανοκυτταρική Νόσο θα ζούμε μέχρι τα 26 χρόνια μας, αφού δε θα μας παρέχει πια η Πολιτεία βιβλιάριο ασθενείας για τις μεταγγίσεις και τα φάρμακά μας.

Υπενθυμίζουμε ότι με την μέχρι πρότινος ισχύουσα νομοθεσία οι πάσχοντες πρέπει να έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% όταν είναι πάνω από 26 ετών για να ασφαλιστούν ισοβίως σε Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι ο στόχος είναι οι Υγειονομικές Επιτροπές να μπορούν να βεβαιώνουν ποσοστό κάτω του 67% και να κόψουν τα προνοιακά επιδόματα (τονίζουμε ότι των πασχόντων από μεσογειακή αναιμία είναι το χαμηλότερο όλων των υπολοίπων κατηγοριών ΑμΕΑ), στους πάσχοντες, τις συνταξιοδοτικές και προνοιακές παροχές, τα φάρμακα ακόμα και τις άδειες μεταγγίσεων (κάθε 15 ημέρες) και για τις απαραίτητες εξετάσεις.

Αντιλαμβανόμαστε πλέον ότι οι αγώνες που κάναμε για κάθε δικαίωμα που συνταγματικά ίσχυε έως σήμερα για τους πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία και δρεπανοκυτταρική νόσο, καταργείτε με απίστευτη αγριότητα και δίχως καμιά κοινωνική ευαισθησία!Τα δικαιώματα μας για την υγεία μας δεν μπορούν να καταργούνται. Δεν διαπραγματευόμαστε την ζωή μας και την υγεία μας."


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.