Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

To KEKYK-AMEA Χρυσούπολης διαθέτει πλέον θεραπευτική πισίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.




Η τελετή (στις 3/10) έδωσε την ευκαιρία για μια ανασκόπηση των σημαντικότερων πρωτοβουλιών του κέντρου.


Με μια λιτή τελετή και παρουσία πλήθους κόσμου έγιναν χθες το πρωί τα εγκαίνια της θεραπευτικής πισίνας του Κέντρου Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (ΚΕΚΥΚ ΑΜΕΑ)στη Χρυσούπολη. Πρόκειται για έναν καινούριο χώρο που δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες για εξειδικευμένη φροντίδα των ατόμων που φιλοξενούνται στο κέντρο και αποτελούσε έναν από τους βασικούς στόχους των εκάστοτε διοικήσεων του ΚΕΚΥΚ ΑΜΕΑ.
«Σήμερα επιβεβαιώνουμε το στόχο της λειτουργίας μας» δήλωσε κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της η πρόεδρος του Δ.Σ. του Κέντρου Παναγιώτα Τσαρδακλή, η οποία δεν έκρυψε την ικανοποίηση της για την ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου. Η ίδια δεν παρέλειψε να προχωρήσει σε μια ανασκόπηση των σημαντικότερων δράσεων του Κέντρου αλλά και των όσων έχουν το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνει με στόχο την όσο τον δυνατό καλύτερη παροχή φροντίδας προς τους φιλοξενούμενους. Σύμφωνα με την κ. Τσαρδακλή μια από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις που έπρεπε να ολοκληρωθεί άμεσα είναι η ανακατασκευή της στέγης του κτηρίου που φιλοξενεί το κέντρο καθώς όπως η επισήμανε οι όποιες προσπάθειες κατέληγαν στο κενό λόγω του προβλήματος αυτού. Σημαντικό επίτευγμα θεωρείται επίσης και η λειτουργία χώρου εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών. Η ίδια αναφέρθηκε και στις δράσεις του Δ.Σ. του προσωπικού αλλά και των εθελοντών ενώ ευχαρίστησε θερμά και όσους συνδράμουν τους διοικούντες προκειμένου οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους φιλοξενούμενους να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του σωματείου των εργαζομένων της ΒΦΛ αλλά και του Δασαρχείου της Καβάλας που με ποικίλους τρόπους προσφέρουν ό,τι μπορούν. «Δεν θα μπορούσα να μην ευχαριστήσω τον υφυπουργό Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη αλλά και τους βουλευτές Δημήτρη Παπουτσή και Σάββα Εμινίδη που πάντα δείχνουν διάθεση συνεργασίας και στέκονται δίπλα μας», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Τσαρδακλή. Σημειώνεται πως μετά τους χαιρετισμούς των επισήμων ακολούθησαν τα εγκαίνια του νέου χώρου αλλά και η ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του Κέντρου. Στην τελετή παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο βουλευτής Δημήτρης Παπουτσής, ο βουλευτής Σάββας Εμινίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού – Πολιτισμού ΑΜΘ Κώστας Παπακοσμάς, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, ο Μάκης Κρεμμύδας, πρόεδρος του Νομαρχιακού συλλόγου ατόμων με αναπηρίες Καβάλας, δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Νέστου και βέβαια εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι του Κέντρου.
Μια ανοιχτή δομή κοινωνικής φροντίδας για όλο τον νομό Καβάλας
Το Κέντρο Εκπαίδευσης Κοινωνικής Υποστήριξης και Κατάρτισης Ατόμων με Αναπηρίες (KEKYK AMEA) αποτελεί αποκεντρωμένη μονάδα της 4ης ΔΥΠΕ Μακεδονίας & Θράκης του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Είναι Ν.Π.Δ.Δ και διαθέτει εγκαταστάσεις και εξοπλισμό λειτουργώντας από το 2002 στο Νομό Καβάλας με έδρα τη Χρυσούπολη. Το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ αποτελεί «ανοιχτή» δομή κοινωνικής φροντίδας και έχει εμβέλεια σε όλο τον νομό Καβάλας. Απευθύνεται σε όλα τα άτομα με αναπηρίες, ανεξάρτητα από την ηλικία τους και την προέλευσή τους, το είδος και τον βαθμό αναπηρίας τους, δεδομένου ότι πρόκειται για δομή ολοκληρωμένης κοινωνικής φροντίδας.


Σκοπός λειτουργίας:
-Υποδοχή και ενημέρωση στα ίδια τα άτομα και στις οικογένειές τους.
Κοινωνική Έρευνα και καταγραφή αιτημάτων και αναγκών των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους.
-Πληροφόρηση και ενημέρωση για θέματα που αφορούν ΑΜΕΑ (δικαιώματα , παροχές και άλλα).
-Κοινωνική ψυχολογική στήριξη των ατόμων και των οικογενειών τους.
-Λειτουργική αποκατάσταση.
-Στήριξη με επαγγελματική ένταξη.
-Παραπομπή σε εξειδικευμένες υπηρεσίες.
-Δικτύωση και συνεργασία σε επίπεδο οικογένειας, σχολείου, εργασίας και κοινότητας.
-Ανάπτυξη ομαδικών πολιτιστικών, ψυχαγωγικών, αθλητικών δραστηριοτήτων.
-Ομάδες κατασκευής προϊόντων με σκοπό την προώθηση στην αγορά.
-Πραγματοποίηση προγραμμάτων Κατάρτισης σε συνεργασία με ανάλογους φορείς.
-Υποστήριξη των ΑΜΕΑ για την ένταξη τους στον κοινωνικό ιστό.
Δίκτυο εθελοντών.
-Λειτουργία Δανειστικής Βιβλιοθήκης.




Πηγή: http://www.evdomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.