Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Έκκληση στους εργαζόμενους να σταματήσουν την επίσχεση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δραματική έκκληση προς τους εργαζόμενους των ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ και του ΚΗΦΗ να σταματήσουν την επίσχεση και να επιστρέψουν στην εργασία τους καθώς, αν συνεχίσουν, οι δομές μπορούν να οδηγηθούν ακόμη και σε κλείσιμο, απηύθυναν χθες, τόσο ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς όσο και η αρμόδια αντιδήμαρχος Πρόνοιας, κα Λίτσα Κρεμαστινού!

Καταρχάς, υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τους τελευταίους τρεις μήνες και εδώ και περίπου τρεις εβδομάδες έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
Από την αρχή της κινητοποίησής τους, η Δημοτική Αρχή τους επέστησε την προσοχή ότι επειδή πρόκειται για επιδοτούμενα προγράμματα της Ελληνικής Εταιρίας Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑ), υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμη και να κοπεί η χρηματοδότηση και να μη μπορούν να λειτουργήσουν οι δομές.

Ωστόσο, από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι, όπως είπαν και χθες στο Δήμαρχο και την Αντιδήμαρχο, δηλώνουν ότι «δεν πάει άλλο» και ότι αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Σημειώνεται ότι και κατά το παρελθόν, λόγω ακριβώς της ροής χρηματοδότησης, οι ίδιοι έχουν παραμείνει απλήρωτοι για αρκετούς μήνες.

Από πλευράς Δημοτικής Αρχής αντέτειναν ότι δημιουργείται κοινωνικό πρόβλημα καθώς οι υπηρεσίες που προσφέρουν αυτές οι δομές έχουν να κάνουν με τις πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού και έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για τη συνέχισή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε μία προσπάθεια να βρεθεί η χρυσή τομή, την ερχόμενη Παρασκευή, η Αντιδήμαρχος, συγκαλεί στα γραφεία της Πρόνοιας, έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΜΚΕ, στο οποίο έχει καλέσει και τους εργαζόμενους.

Η λύση που εξετάζεται από τη Δημοτική Αρχή είναι να γίνει μία συμφωνία, ένα είδος ρύθμισης με το ΙΚΑ, ώστε με τα χρήματα που θα έρθουν τώρα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να πληρωθούν τουλάχιστον ένα μισθό οι εργαζόμενοι και να δοθούν λιγότερα στο Ταμείο.

Ωστόσο, το θέμα αποδεικνύεται περίπλοκο αφού η ΕΕΤΑ απαιτεί να είναι όλες οι υποχρεώσεις τακτοποιημένες για να προχωρήσει στη χρηματοδότηση.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, χθες, ο Δήμος, μετά από τη συνάντηση:

Μετά την ενημέρωση που έγινε από πλευράς της κ. Κρεμαστινού και διοικητικών στελεχών της ΑΜΚΕ για την πορεία χρηματοδότησης των προγραμμάτων, αλλά και τις εξηγήσεις που δόθηκαν, σύμφωνα με τις οποίες «οι καθυστερήσεις οφείλονται στην μη καταβολή των επιδοτήσεων από τους κεντρικούς φορείς», ο δήμαρχος έκανε έκκληση στους εργαζόμενους να επιστρέψουν στις δουλειές τους διότι όπως τόνισε χαρακτηριστικά «οι υπηρεσίες που προσφέρουν είναι αναντικατάστατες ενώ τυχόν συνέχιση της επίσχεσης εργασίας υπονομεύει την περαιτέρω λειτουργία των δομών αυτών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.