Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Εν όψει της συζήτησης για την εφαρμογή του «Μεσοπρόθεσμου».

Για την άρση των αδικιών που υφίστανται τα ΑμεΑ.



Με επιστολή προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και τους βουλευτές - μέλη της εν όψει της συζήτησης για την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου στήριξης την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ καταθέτει σειρά προτάσεων για την άρση των αδικιών που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία.

Οι κυριότερες προτάσεις της συνομοσπονδίας έχουν ως εξής:

Για την προστασία της αρχής της ίσης μεταχείρισης στην απασχόληση προτείνεται η ένταξη ρυθμίσεων ισχυόντων για τους δημοσίους υπαλλήλους ΑμεΑ. Οπως επισημαίνεται από την ΕΣΑμεΑ, “η απουσία τέτοιου είδους ρυθμίσεων που εναρμονίζονται με Ευρωπαϊκές Οδηγίες ενσωματωμένες στο εθνικό δίκαιο οδηγούν το νέο σύστημα βαθμολογικής και μισθολογικής εξέλιξης σε κραυγαλέο μέτρο άδικης και άνισης μεταχείρισης”.

Σε ότι αφορά το φλέγον ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας η Ε.Σ.Α.μεΑ. επισημαίνει ότι οι εξαιρέσεις που ήδη προβλέπονται για τα ΑμεΑ και τους συγγενείς α΄ βαθμού από το καθεστώς εργασιακής εφεδρείας πρέπει να γίνουν διακριτές για τους προστατευμένους των ν. 1648/86 και 2643/98.

Σε ότι αφορά τις φορολογικές ρυθμίσεις ζητείται η διατήρηση του αφορολόγητου εισοδήματος στο ποσό των 12.000€ και του επιπλέον ποσού χωρίς αποδείξεις στα 2400€ και η επέκταση της εξαίρεσης όλων των ΑμεΑ ανεξαρτήτως κατηγορίας αναπηρίας και των οικογενειών τους από το ειδικό τέλος ακινήτων και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.