Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2011

Λουκέτο στην καρδιοχειρουργική του Παίδων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Όλα τα παιδιά θα νοσηλευτούν στο Ωνάσειο.

Σάλος έχει προκληθεί στους εργαζόμενους του συστήματος υγείας από την απόφαση του υπουργείου Υγείας και της διοίκησης του νοσοκομείου παίδων Αγία Σοφία να κλείσει ουσιαστικά το καρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου.

Με πρόσχημα διάφορα προβλήματα λειτουργίας η διοίκηση του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία κλείνει το καρδιοχειρουργικό τμήμα του νοσοκομείου και μεταφέρει όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Ωνάσειο.

Χωρίς ουσιαστική αιτία αλλά και με επιχείρημα την «αδυναμία επίτευξης παραγωγής του αναμενόμενου ιατρικού έργου» η διοίκηση του Αγία Σοφία βάζει λουκέτο στο μοναδικό δημόσιο καρδιοχειρουργικό τμήμα για παιδιά που εξυπηρετεί κάθε χρόνο εκατοντάδες περιστατικά. Η πραγματική αιτία για το λουκέτο παραμένει άγνωστη, αλλά ήδη προκαλούνται έντονες αντιδράσεις από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Ως δείγμα των προθέσεων της η διοίκηση του νοσοκομείου αποφάσισε εκτός των άλλων να ενσωματώσει την ειδική Καρδιοχειρουργική Εντατική Μονάδα (ΚΕΜ) στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Οι γιατροί του τμήματος αλλά και η ΟΕΝΓΕ με επιστολή τους στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούν να ανακληθεί άμεσα η απόφαση και να ενισχυθεί το τμήμα με προσωπικό ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα το έργο.


Πηγή: http://www.iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.