Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Η ισορροπημένη διατροφή κατά του καρκίνου του μαστού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σημαντικό μέτρο πρόληψης η μείωση του αλκοόλ.

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, επομένως είναι η καταλληλότερη εποχή, για να απαντηθεί το ερώτημα «πόσο σημαντική είναι η διατροφή» ως μέτρο πρόληψης.

Ειδικοί επιστήμονες στο κέντρο αντιμετώπισης καρκίνου στο πανεπιστήμιο του Τέξας, ένα από τα κορυφαία νοσοκομεία του κόσμου, εξηγούν πως ο κίνδυνος καρκίνου του μαστού θα μπορούσε να μειωθεί σχεδόν 38% μέσω μιας ισορροπημένης διατροφής και τακτικής άσκησης. Σχεδόν 10% των περιπτώσεων καρκίνου του μαστού οφείλονται σε γενετικούς παράγοντες, επισημαίνουν.

Ως ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης, οι επιστήμονες αναφέρουν την μείωση αλκοόλ σε ένα ποτήρι την ημέρα. Πάντως, σύμφωνα με το Αμερικανικό Ινστιτούτο Αντιμετώπισης Καρκίνου, «καμία τροφή ή προϊόν διατροφής δεν μπορεί να βοηθήσει από μόνο του ως μέτρο πρόληψης κατά του καρκίνου». Ωστόσο, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι είναι απαραίτητος ο συνδυασμός τροφών στη καθημερινή διατροφή.

Μια ισορροπημένη διατροφή- μεταξύ άλλων- περιλαμβάνει φασόλια, μπρόκολα, λαχανάκια Βρυξελλών, λάχανο, σπανάκι, ντομάτες, σκόρδα καθώς και χυμούς σταφυλιών αλλά και πράσινο τσάϊ. Σύμφωνα με νέα μελέτη, τα καρύδια μπορούν επίσης να παίξουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη κατά του καρκίνου.

Παράλληλα, οι ειδικοί επισημαίνουν ότι είναι απαραίτητη η άσκηση τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.