Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Τα πεζοδρόμια είναι δημόσιοι χώροι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ζητάμε την εξασφάλιση ελεύθερης και επαρκούς ζώνης για τη μετακίνηση πεζών και ατόμων με αναπηρία, ώστε να συμμετέχουν όλοι στην καθημερινή ζωή της πόλης.

Τα πεζοδρόμια είναι δημόσιοι χώροι για τη μετακίνηση των πεζών, και δεν παραχωρούνται σε εμπορική εκμετάλλευση!

Ούτε χρησιμοποιούνται ως χώροι στάθμευσης!! Αυτό ήταν το βασικό μήνυμα κατά τη χθεσινή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο που γιορτάστηκε και στο δήμο Τρικκαίων, με τη συμμετοχή μαθητών από γυμνάσια της πόλης.

Την ευθύνη διοργάνωσης της εκδήλωσης είχαν το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Δήμου Τρικκαίων.

Πριν οι μαθητές, «ανακρίνουν» τη δημοτική αρχή διέσχισαν με τα ποδήλατά τους δρόμους της πόλης των Τρικάλων.

Υποχρέωση

Στο υλικό που μοίρασαν οι μαθητές τονίζεται ακόμα πως πρέπει να κατοχυρωθεί ως υποχρέωση των οχημάτων, η παραχώρηση προτεραιότητας στους πεζούς, σε όλες τις διαβάσεις, κάτι που ισχύει σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι πεζοί και οι ποδηλάτες να αποτελούν το κύριο συστατικό της οργάνωσης της κυκλοφορίας στην πόλη και όχι να αντιμετωπίζονται ως το δευτερεύον στοιχείο της κυκλοφορίας, έναντι των τροχοφόρων.

Να δημιουργηθούν δίκτυα διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλατοδρόμοι που να συνδέουν όλα τα κομμάτια της πόλης με το κέντρο, αλλά και μεταξύ τους.

Να ελέγχονται τα όρια εκπομπής θορύβου, ρύπων και ταχύτητας και να αναβαθμιστούν οι συλλογικοί χώροι στην πόλη (πνεύμονες πρασίνου, δενδροστοιχίες).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.