Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Δήμος Ερύμανθου: Σημαντικά έργα εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Πολύ σύντομα θα προκηρυχθούν και οι σχετικοί διαγωνισμοί για την υλοποίηση των εγκεκριμένων προτάσεων.


Θετική εξέλιξη υπήρξε στις προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Ερυμάνθου για την χρηματοδότησή του από τα αντίστοιχα προγράμματα του Ε.Σ.Π.Α. για τα έργα: eKallikratis – Πύλη ψηφιακών Υπηρεσιών, Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Πολιτιστικών Αθλητικών Εγκαταστάσεων, Ηλεκτρονική Δημοτική Διακυβέρνηση συνολικού προϋπολογισμού 649.450 ευρώ. Οι προτάσεις του Δήμου Ερυμάνθου που εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν στα σχετικά Προγράμματα αφορούν:

α) Στην ανάπτυξη και λειτουργία Διαδικτυακής Πύλης, ειδικότερα μέσω υιοθέτησης της «Ηλεκτρονικής Κάρτας Δημότη» την προμήθεια και εγκατάσταση βασικού εξοπλισμού στο Δήμο για την ενημέρωση και τοπική λειτουργία της Πύλης σε κάθε Δημοτική Ενότητα.

Ακόμη αφορά την εκπαίδευση των χρηστών που θα αναλάβουν την ενημέρωση της Πύλης καθώς και δράσεις προβολής και προώθησης της διαδικτυακής Πύλης στην Τοπική Κοινωνία (προϋπολογισμός 387.450 Ε).

β) Στην δημιουργία ενός τρισδιάστατου διαδικτυακού Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών το οποίο περιλαμβάνει:

Την καταγραφή όλων των θέσεων των πολιτιστικών, αθλητικών και τουριστικών σημείων ενδιαφέροντος στο Δήμο Ερυμάνθου καθώς και πληροφορίες για αυτά.

Καταγραφή των σημαντικότερων τουριστικών και ιστορικών διαδρομών σε δυναμικούς χάρτες εμπλουτισμένους με φωτογραφίες και βίντεο.

Συλλογή, οργάνωση, αξιοποίηση και γεωγραφική απεικόνιση των στοιχείων αυτών στα αρχεία του Δήμου και δημιουργία εφαρμογών που θα είναι διαθέσιμες και μέσω των τηλεφώνων και άλλων συσκευών( προϋπολογισμός 142.000 Ε).

γ) Στην ανάπτυξη ενός πληροφοριακού συστήματος ηλεκτρονικής δημοκρατίας μέσω του οποίου οι πολίτες θα συμμετέχουν στην διαχείριση των τοπικών δημόσιων υποθέσεων, εκφράζοντας τις απόψεις τους και τις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα θα δύνεται η δυνατότητα στο Δήμο να δημοσιοποιεί τις αποφάσεις και το έργο του. Επιπλέον το σύστημα θα συγκεντρώνει, απεικονίζει και διαχειρίζεται πληροφορίες και δεδομένα του Δήμου που αφορούν σε άτομα με αναπηρία και θα παρέχει ψηφιακές υπηρεσίες προς εξυπηρέτησή τους από τις υπηρεσίες του Δήμου.

Στα πλαίσια υλοποίησης της πράξης, θα δημιουργηθούν τρισδιάστατοι ψηφιακοί χάρτες, μέσω των οποίων θα παρέχονται υπηρεσίες, με γεωγραφική αναφορά, για την εξυπηρέτηση των ατόμων με αναπηρία (προϋπολογισμός 120.000 Ε)

Η αποδοχή των αποφάσεων ένταξης, καθώς και ο καθορισμός των όρων αποφασίστηκε ομόφωνα στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενώ πολύ σύντομα θα προκηρυχθούν και οι σχετικοί διαγωνισμοί για την υλοποίηση των εγκεκριμένων προτάσεων.


Πηγή: http://www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.