Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Καβάλα: Ο Δήμος ζητά να επιστραφούν 165 χιλ. ευρώ από κοινωνικά επιδόματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Καβάλας μέχρι και τις αρχές καλοκαιριού διαπιστώθηκε ότι συνολικά είκοσι επτά άτομα από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας λάμβαναν κοινωνικό επίδομα ενώ δε θα έπρεπε.


Το ποσό των 165.330,75 ευρώ ζητάει ο δήμος Καβάλας να του επιστραφεί από συνολικά είκοσι επτά άτομα για κοινωνικά - προνοιακά επιδόματα που λάμβαναν χωρίς να τα δικαιούνται.

Μετά από εκτεταμένο έλεγχο που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης του δήμου Καβάλας μέχρι και τις αρχές καλοκαιριού διαπιστώθηκε ότι συνολικά είκοσι επτά άτομα από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας λάμβαναν κοινωνικό επίδομα ενώ δε θα έπρεπε.

Συγκεκριμένα, στις πλειονότητες των περιπτώσεων πρόκειται για ζευγάρια όπου το επίδομα το λάμβανε ο σύζυγος ή η σύζυγος που είχε αποδεδειγμένα αναπηρία άνω των 67% και δεν ελάμβανε σύνταξη από κανέναν ασφαλιστικό φορέα. Η καταβολή του επιδόματος σταματάει όταν αποβιώσει το άτομο που το λάμβανε. Οι συγγενείς δεν δήλωναν στην υπηρεσία το θάνατο ώστε να σταματήσει η καταβολή, με αποτέλεσμα το επίδομα να συνεχίζουν να το λαμβάνουν είτε ο άλλος σύζυγος, είτε τρίτα συγγενικά πρόσωπα.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από τα μισά άτομα έχουν αποδεχθεί την οφειλή προς τον δήμο Καβάλας και καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν είτε με εφάπαξ καταβολή αν το ποσό είναι μέχρι 500 ευρώ, είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις αν το ποσό είναι μέχρι 3000 ευρώ, είτε σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις αν το ποσό είναι άνω των 3000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι με την εφαρμογή του νόμου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και την κατάργηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Καβάλας η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Πρόνοια) πέρασε στη δικαιοδοσία του Δήμου Καβάλας. Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής είχε δηλώσει τότε πως θα ξεκινήσει έλεγχος προκειμένου να εξακριβωθεί η νόμιμη καταβολή των επιδομάτων σε όσους τα δικαιούνται. Μάλιστα εξ αυτού του ελέγχου είχε καθυστερήσει για κάποιους μήνες η καταβολή των κοινωνικών επιδομάτων στους δικαιούχους.

Ο κ. Σιμιτσής δήλωσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι οι έλεγχοι της υπηρεσίας θα συνεχιστούν ώστε να υπάρχει απόλυτη νομιμότητα στην καταβολή των επιδομάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.