Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Η αναστολή του «πόθεν έσχες» κίνητρο για ανάκαμψη της αγοράς των ακινήτων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


ΜΕΤΡΟ-«ανάσα» για την αγορά ακινήτων χαρακτηρίζουν εκπρόσωποι φορέων της κτηματαγοράς την αναστολή του «πόθεν έσχες» στα ακίνητα.

Oπως μάλιστα διευκρινίστηκε χθες από το Yπουργείο Οικονομικών η αναστολή του «πόθεν έσχες» ισχύει αναδρομικά από τις 17 Δεκεμβρίου του 2010 μέχρι και τις 31 Δεκεμβρίου 2013 και αφορά την απόκτηση (αγορά ή ανέγερση ή χρονομεριστική ή χρηματοδοτική μίσθωση) όλων των ακινήτων.
Oπως υποστηρίζουν φορείς της αγοράς το μέτρο θα είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την εξοχική κατοικία, η οποία βρέθηκε σε τέλμα λόγω της οικονομικής κρίσης, με αποτέλεσμα πολλά ακίνητα σε ολόκληρη τη χώρα να παραμένουν στα αζήτητα.

Η αναστολή του «πόθεν έσχες» μπορεί να λειτουργήσει ως «στήριγμα» στη χειρότερη μέχρι σήμερα συγκυρία για την κτηματαγορά, με το απόθεμα αδιάθετων κατοικιών να παραμένει μεταξύ 120.000-150.000.
Oσοι σχεδιάζουν να αποκτήσουν ακίνητα και θέλουν να προλάβουν την αύξηση των αντικειμενικών αξίων θα πρέπει να γνωρίζουν ότι:

Η απαλλαγή πρώτης κατοικίας συνδέεται με την οικογενειακή κατάσταση του δικαιούχου και το είδος του αγοραζόμενου ακινήτου.

Για αγορά κατοικίας το αφορολόγητο όριο ανέρχεται σε:
• 200.000 ευρώ για τον άγαμο. Για τον άγαμο που παρουσιάζει αναπηρία τουλάχιστον 67% από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία το αφορολόγητο διαμορφώνεται σε 250.000 ευρώ.
• 250.000 ευρώ για τον έγγαμο. Το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά 25.000 ευρώ για καθένα από τα δύο πρώτα τέκνα αυτού και κατά 30.000 ευρώ για το τρίτο και καθένα από τα επόμενα τέκνα του. Για έγγαμο που παρουσιάζει αναπηρία τουλάχιστον 67% από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία, μέχρι ποσού αξίας 275.000 ευρώ, το οποίο προσαυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.