Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αυστηρές οι άδειες σε ΑΜΕΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Με αυστηρά κριτήρια αναμένεται να δοθούν φέτος οι άδειες στάσης και στάθμευσης οχημάτων για τα ΑμΕΑ ενώ θα επανεξεταστούν όλες οι προηγούμενες, οι οποίες έχουν ημερομηνία λήξης, αν πληρούν τις προϋποθέσεις που αποφασίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο.

Το παραπάνω ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Επιτροπής ΑμΕΑ και φορτοεκφόρτωσης, κ. Θανάσης Μπαράκας, με αφορμή την τακτική συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων κ.κ. Μανόλη Σαββή και Στράτου Καρίκη, των συμβούλων της μείζονος μειοψηφίας κας Μαριάννας Κολώνα και Χαρούλας Γιασιράνη κ.α.

Σε δηλώσεις του για τη συνεδρίαση της Επιτροπής, η οποία χορηγεί άδειες για στάση και στάθμευση σε ΑμΕΑ και σε επιχειρήσεις, ο κ. Μπαράκας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι υπάρχουν πάρα πολλές άδειες που έρχονται για ανανέωση ή καινούργιες και ότι υπάρχουν κάποια κριτήρια βάσει των οποίων πρέπει να δίνονται αυτές. Το βασικό κριτήριο, ειδικά για τα ΑμΕΑ, είναι να έχουν την κάρτα του ευρωπαϊκού τύπου των ΑμΕΑ από το Γραφείο Συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι συγκεκριμένες αναπηρίες που δικαιούνται αυτή την κάρτα με την οποία μπορούν να παρκάρουν και στα σήματα που υπάρχουν για ΑμΕΑ σε όλη την πόλη.
Βάσει αυτού του κριτηρίου, συγκαλείται η Επιτροπή και δίνει τις άδειες έξω από το σπίτι.

«Πραγματικά, υπάρχουν βαριές αναπηρίες όπως προβλέπει ο νόμος, που χρειάζονται άδειες στάσης και στάθμευσης έξω από το σπίτι τους. Βεβαίως, η Επιτροπή, εξετάζει και παλιές αιτήσεις που είχαν γίνει, περιπτώσεις που έχουν σήματα και που, αναγκαστικά, ξαναέρχονται αφού έχουν ημερομηνία λήξης και είναι για ένα ή δύο χρόνια», δήλωσε ο ίδιος.

Έτσι, με τα κριτήρια που έχουν θέσει γίνεται αξιολόγηση. Επίσης, γίνεται και μια προεργασία με τη γραμματεία ώστε να δουν αν τα σήματα που έχουν βάλει κατά καιρούς, πληρούν τα κριτήρια.
Όπως είπε, στο παρελθόν έχουν δοθεί γύρω στις 150 άδειες, οι οποίες έχουν ημερομηνία λήξης και επανεξετάζονται.

Όπως είπε ο κ. Μπαράκας, πράγματι, υπάρχουν προβλήματα και σε άλλου είδους επιχειρήσεις, όπως είναι τα φυσικοθεραπευτήρια που έχουν δυσκολία στην πρόσβαση ακόμα και σε ιατρεία, όπου εκεί μεταβαίνουν άτομα με προσωρινά κινητικά προβλήματα.

Αυτό τους προβληματίζει και γι’ αυτό θα ετοιμάσουν μία εισήγηση στο δ.σ. με τις πραγματικές ανάγκες αφού έχουν δει και περιπτώσεις που δεν ισχύει αυτό.
«Αν είμαστε πολύ ελαστικοί, θα γεμίσει η Ρόδος με αναπηρικά σήματα» κατέληξε ο κ. Μπαράκας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.