Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

Καφές από φιστίκια χωρίς καφείνη!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Δεν θα διεγείρει τον οργανισμό.

«Αυπνία» στους παραγωγούς του παραδοσιακού καφέ αναμένεται να φέρει η ανακάλυψη μιας ομάδας βρετανών χημικών που έφτιαξαν καφέ από... φιστίκια!

Οι μέχρι τώρα έρευνες για την εύρεση ενός πραγματικού υποκατάστατου, που θα έχει την κανονική γεύση του καφέ, αλλά όχι τη διεγερτική ουσία της καφεΐνης, δεν έχουν στεφθεί με επιτυχία.

Αυτή τη φορά, οι ερευνητές πιστεύουν ότι βρήκαν τη λύση σε ένα είδος φιστικιών (Pistacia terebinthus), πολύ μικρότερων από τα συνηθισμένα φιστίκια, τα οποία, αν καβουρδιστούν, προσφέρουν τη γεύση του καφέ και επιπλέον, είναι αρκετά φθηνότερα από αυτόν.

Οι καρποί αυτού του δένδρου έχουν την ίδια χημική «υπογραφή» με τον πραγματικό καφέ, πράγμα που σημαίνει ότι θα ήταν δυνατό να παρέχουν ροφήματα με γεύση και άρωμα εφάμιλλο του καφέ.

Οι δοκιμές πάντως σε εθελοντές, τις οποίες έκανε η εφημερίδα Telegraph έδειξαν ότι οι καταναλωτές αντιλαμβάνονταν σαφώς τη διαφορά του κανονικού καφέ από το ρόφημα που προερχόταν από καβουρδισμένα φιστίκια, το οποίο γενικά άρεσε μεν και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις, αλλά, όπως είπαν, δύσκολα θα το μπέρδευε κανείς με τον παραδοσιακό καφέ, ενώ ακόμα μεγαλύτερη είναι η διαφορά από ένα εσπρέσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.