Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2011

Μέσω τραπεζικού λογαριασμού η είσπραξη προνοιακών επιδομάτων στο Ηράκλειο Κρήτης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Όπως είχαμε πει και σε προηγούμενα άρθρα μας (Καθυστερήσεις και αλλαγές στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων 
και 
Μικρο-καθυστερήσεις και αλλαγές στην καταβολή των προνοιακών επιδομάτων
αλλαγές έρχονται στον τρόπο καταβολής των προνοιακών επιδομάτων. Το μέχρι τώρα σύστημα καταβολής μέσω ταχυδρομικών επιταγών, αντικαθιστά και για την διευκόλυνση των δικαιούχων η καταβολή των επιδομάτων μέσω κατάθεσης του ποσού του επιδόματος σε προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου. Κάποιοι δήμοι το έχουν ήδη εφαρμόσει και το ίδιο παράδειγμα ακολουθούν και οι δήμοι της πρώην νομαρχίας Ηρακλείου. Ας ελπίσουμε να τους μιμηθούν και όλοι οι άλλοι δήμοι της χώρας άμεσα. 


Οι απαραίτητες προϋποθέσεις.
Ο Δήμος Ηρακλείου ενημερώνει, για λογαριασμό όλων των δήμων της περιφερειακής ενότητας Ηρακλείου, τους δικαιούχους προνοιακών επιδομάτων, ότι κατόπιν απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου τα επιδόματα θα εισπράττονται μέσω της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας.

Για την καλύτερη διευκόλυνση των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων, που αδυνατούν να παρίστανται αυτοπροσώπως σε κατάστημα της Τράπεζας για το άνοιγμα λογαριασμού

Α. στην περίπτωση που έχει οριστεί υπεύθυνος είσπραξης του επιδόματος, δύναται να ανοίξει λογαριασμό στο όνομά του (του υπευθύνου είσπραξης), όπου θα κατατίθενται τα χρήματα ή θα παρουσιάζεται προς είσπραξη στο ταμείο της Τράπεζας

Για την παραπάνω περίπτωση δεν απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Β. Στην περίπτωση που δεν έχει οριστεί υπεύθυνος είσπραξης ή όπου αυτός, που έχει οριστεί αδυνατεί, δύναται ο δικαιούχος του επιδόματος να ορίσει με υπεύθυνη δήλωσή του με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής του τον υπεύθυνο για την είσπραξη του επιδόματος, στο όνομα του οποίου θα ανοιχθεί λογαριασμός ή ο οποίος θα εισπράττει τα χρήματα από το ταμείο της Τράπεζας.

Η υπεύθυνη δήλωση θα αναγράφει « εξουσιοδοτώ τον …………………….. του ………….. με ΑΔΤ ………………., και ΑΦΜ ……………….., κάτοικο ……………………….. α) να εισπράττει για λογαριασμό μου (δικαιούχου του επιδόματος) το προνοιακό επίδομα ……………………(κατηγορία επιδόματος,) που ο Δήμος Ηρακλείου μου χορηγεί για λογαριασμό του Υπουργείου Εσωτερικών- Διεύθυνση Οικονομικών ΟΤΑ.»

Για την παραπάνω περίπτωση δεν απαιτείται συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Γ. Στην περίπτωση που ο δικαιούχος επιδόματος επιθυμεί να ανοίξει λογαριασμό στο δικό του όνομα αλλά αδυνατεί να μεταβεί και να παρίσταται αυτοπροσώπως σε κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας για το άνοιγμα του λογαριασμού και για την είσπραξη του επιδόματός του, θα πρέπει να συναλλάσσεται μέσω εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του, ο οποίος θα προσκομίσει στην Τράπεζα ειδικό συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο.

Αντίγραφο του αριθμού λογαριασμού και του ΙΒΑΝ αλλά και της υπεύθυνης δήλωσης ορισμού υπεύθυνου είσπραξης θα πρέπει να αποσταλεί στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου.

Οδός 1770 αρ. 24 , Τηλ. 2813-412515 ή 6 ή 7 ή 8 ή 9 ή 24 Fax 2810-227180

Email kprostasia@heraklion.gr

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το πλησιέστερο σε σας κατάστημα της Παγκρήτιας Τράπεζας ή με την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου Ηρακλείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.