Δευτέρα, 11 Ιουλίου 2011

Στέλεχος της βλενόρροιας ανθεκτικό στα αντιβιοτικά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Πιθανή παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία!

Για πρώτη φορά διεθνής ομάδα ερευνητών ανακάλυψε ένα στέλεχος της βλεννόρροιας στην Ιαπωνία ανθεκτικό στη θεραπεία με αντιβιοτικά και προειδοποίησε ότι το στέλεχος αυτό μπορεί να μετατρέψει μια εύκολα θεραπεύσιμη λοίμωξη σε παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία, σε συνέδριο για την έρευνα στις σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους στο Κεμπέκ.

Το νέο στέλεχος που φέρει την ονομασία ΗΟ41 δεν θεραπεύεται με καμιά από τις υπάρχουσες σήμερα θεραπείες και αφήνει μια μόνο επιλογή στους γιατρούς: να δοκιμάσουν φάρμακα που μέχρι σήμερα δεν είχαν δοκιμαστεί κατά της νόσου.

Η λοίμωξη αυτή που μεταδίδεται με τη σεξουαλική επαφή και ονομάζεται επίσης γονόρροια, θεραπεύεται εύκολα με αντιβιοτικά. Ωστόσο χωρίς θεραπεία μπορεί να προκαλέσει στειρότητα στις γυναίκες, επώδυνη ούρηση και πυώδεις εκκρίσεις από τα γεννητικά όργανα στους άνδρες.

Οι λεπτομέρειες της ανακάλυψης αυτής παρουσιάζονται σήμερα από τον Μάγνκους Ούνεμο και συνεργάτες του από την Ιαπωνία, στο 19ο συνέδριο της διεθνούς εταιρίας για την έρευνα στις σεξουαλικά μεταδιδόμενες νόσους που διεξάγεται έως την Τετάρτη στο Κεμπέκ του Καναδά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.