Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Έτοιμος ο Δ.Ο.Π.Α.Ρ.

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο Οργανισμός Πολιτισμού κι Άθλησης του Δήμου Ρόδου είναι γεγονός, αφού απομένουν τα τυπικά για να ξεκινήσει η λειτουργία του με πρόεδρο τον Σάββα Διακοσταματίου κι αντιπρόεδρο τον Θανάση Μπαράκα.

Στο ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η απόφαση για τη σύσταση του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού κι Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) που θα έχει πρόεδρο τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Σάββα Διακοσταματίου κι αντιπρόεδρο τον Θανάση Μπαράκα, εντεταλμένο σύμβουλο για θέματα αθλητισμού κι ΑμεΑ.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει 1 ή 4 Ιουλίου πρόκειται να εγκριθεί και θα ξεκινήσει τη λειτουργία του με 4.200.000 ευρώ τον χρόνο προϋπολογισμό. Ως γνωστό με τον «Καλλικράτη» καταργήθηκαν όλοι οι οργανισμοί που λειτουργούσαν πριν στους Δήμους κι έτσι η δημιουργία των νέων δίνει μια «νότα» αισιοδοξίας σχετικώς με την προσπάθεια που θα γίνει για την ανάπτυξη, παρά την οικονομική κρίση.

Αξίζει φυσικά ν’ αναφερθεί πως στο νέο αυτόν οργανισμό θα υπάρχουν ως στελέχη του και σύμβουλοι της αντιπολίτευσης, όπως επίσης εφτά λαϊκά μέλη που θα ψηφίζουν και θα παίρνουν μέρος στις διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων. Ο Κώστας Ταρασλιάς, όπως έγινε γνωστό θα είναι από την πλευρά της αντιπολίτευσης στον οργανισμό αυτόν.
Σε ό,τι αφορά τον αθλητισμό, ο ΔΟΠΑΡ θα έχει οκτώ γυμναστές, ενώ στόχος είναι να δημιουργηθούν εφορείες για τα γήπεδα που θα είναι χωρισμένες ανά καποδιστριακό Δήμο, για την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους.

Περισσότερα για τις δράσεις του ΔΟΠΑΡ θα γίνουν γνωστά, αφότου ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ αναφέρεται ότι ο Θανάσης Μπαράκας, παρά το γεγονός ότι ήταν αρχηγός αποστολής στα Island Games, έμεινε τελικώς στη Ρόδο για να μπορέσει να συμμετάσχει στις όποιες διαδικασίες απαιτούνται, έτσι ώστε να τακτοποιηθεί το…γραφειοκρατικό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.