Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Επισημάνσεις του ΕΣΠ στην δημοτική αρχή Πειραιά για την κατάληψη κοινόχρηστων χώρων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς απέστειλε στον Δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο επιστολές, αναφορικά με την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων του Πειραιά και τα εγκαταλειμμένα περίπτερα: Στις επιστολές αναφέρονται, ανά θέμα και μεταξύ άλλων, τα εξής:

Όσον αφορά στην κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων:
«Είναι γεγονός ότι υπάρχει μια μεγάλη αλλαγή στην χρήση των ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων στην πόλη, καθώς έχουν μετατραπεί σε «ιδιωτικές ζώνες» και ως εκ τούτου η εικόνα και λειτουργία τους έχει παντελώς αλλοιωθεί, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εικόνα της πόλης, τους κατοίκους και τους επισκέπτες της. Συγκεκριμένα, αναφερόμαστε στην υπέρμετρη κατάληψη πεζοδρόμων και άλλων κοινόχρηστων δημοτικών χώρων κυρίως από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αυθαίρετες κατασκευές- πέργκολες, κατάσταση που έχει εξελιχθεί σε βραχνά για την ομαλή λειτουργία και αισθητική της πόλης, αλλά και της αγοράς, δημιουργώντας παράλληλα σοβαρό πρόβλημα στην άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση των πεζών, των παιδιών, των συμπολιτών μας ΑΜΕΑ, καθώς και των πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης. Σε αυτή τη εξαιρετικά δύσκολη χρονική περίοδο, που ο Πειραιάς φθίνει, η αγορά νεκρώνει και η ποιότητα ζωής της πόλης συνεχώς υποβαθμίζεται, θα πρέπει όλοι μαζί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να αναβαθμίσουμε αισθητικά την πόλη μας, να την κάνουμε πιο φιλική και τελικά έναν ελκυστικό, ασφαλή και σωστά οργανωμένο προορισμό, βάσει συλλογικού - συγκεκριμένου σχεδιασμού με σεβασμό στο περιβάλλον, στους εμπόρους, στους επισκέπτες και καταναλωτές».

Όσον αφορά στα εγκαταλειμμένα περίπτερα:
«Το πρόβλημα με τα εγκαταλειμμένα περίπτερα είναι υπαρκτό, όπως επίσης είναι πραγματικότητα ότι η πόλη μας, σε σχέση με τον αριθμό των λειτουργούντων περιπτέρων που ήδη διαθέτει, έχει κορεσθεί προ πολλού.
Παρά το γεγονός ότι η ισχύουσα νομοθεσία ορίζει, ότι το περίπτερο θα πρέπει να λειτουργεί προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο καταναλωτικό κοινό, εν τούτοις πολλά περίπτερα παραμένουν κλειστά, ή λόγω μεταφοράς τους σε άλλη θέση ή εγκατάλειψής τους από τον ενοικιαστή, ή λόγω απαίτησης υψηλού ενοικίου ή αέρα από τον ιδιοκτήτη.
Δεδομένου ότι τα κλειστά περίπτερα, αφενός μεν δυσχεραίνουν την εμπορική δραστηριότητα των πλησίον καταστημάτων, αφετέρου δε αποτελούν εστίες μολύνσεως και ρύπανσης, συμβάλλοντας παράλληλα αρνητικά στην αισθητική εικόνα της πόλης, παρακαλούμε θερμά όπως μεριμνήσετε, για την άμεση απομάκρυνσή τους».


Πηγή: http://www.portnet.gr


------------------------

Έκαναν τα πεζοδρόμια... τσιφλίκι τους



Να μεριμνήσει η δημοτική Αρχή για την υπέρμετρη κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων του Πειραιά από τραπεζοκαθίσματα και για την απομάκρυνση των εγκαταλελλειμένων περίπτερων ζητάει με επιστολή του προς το δήμαρχο Πειραιά κ. Β. Μιχαλολιάκο, ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς.

Στις επιστολές αναφέρεται, όσον αφορά την κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων ότι έχουν μετατραπεί σε "ιδιωτικές ζώνες" και ως εκ τούτου η εικόνα και λειτουργία τους έχει αλλοιωθεί.

Συγκεκριμένα, σημειώνεται ότι ''η υπέρμετρη κατάληψη πεζοδρόμων και άλλων κοινόχρηστων δημοτικών χώρων κυρίως από τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αυθαίρετες κατασκευές- πέργκολες, έχει εξελιχθεί σε βραχνά για την ομαλή λειτουργία και αισθητική της πόλης και κατ' επεκταση της αγοράς, δημιουργώντας παράλληλα πρόβλημα στην άμεση και απρόσκοπτη πρόσβαση των πεζών, των παιδιών, των ΑΜΕΑ, καθώς και των πυροσβεστικών και άλλων οχημάτων έκτακτης ανάγκης''.

Όσον αφορά τα εγκαταλειμμένα περίπτερα αναφέρεται ότι είναι πολλά αυτά που παραμένουν κλειστά, είτε λόγω μεταφοράς τους σε άλλη θέση είτε λόγω εγκατάλειψής τους και δυσχεραίνουν την εμπορική δραστηριότητα των κοντινών καταστημάτων ενώ ταυτόχρονα αποτελούν εστίες μολύνσεως και ρύπανσης,συμβάλλοντας παράλληλα αρνητικά στην αισθητική εικόνα της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.