Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΕΣΑμεΑ: «Ούτε καν τα στοιχειώδη για τους φοιτητές με αναπηρία;»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Έντονη διαμαρτυρία της συνομοσπονδίας για την πλήρη απουσία μέτρων στήριξης των ΑμεΑ στο ν/σ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση




Λάμπουν δια της απουσίας τους τα συγκεκριμένα μέτρα στήριξης. Αντ' αυτών ανούσιες γενικότητες και ευχολόγια...Λάμπουν δια της απουσίας τους τα συγκεκριμένα μέτρα στήριξης. Αντ' αυτών ανούσιες γενικότητες και ευχολόγια...
“Προκλητική και αδιανόητη” χαρακτηρίζει η εθνική συνομοσπονδία ατόμων με αναπηρία την αγνόηση των φοιτητών με αναπηρία από το νέο νομοσχέδιο που αλλάζει ριζικά το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας.

“Ούτε καν τα στοιχειώδη για τα άτομα με αναπηρία;” αναρωτιέται και ρωτά η ΕΣΑμεΑ, προσθέτοντας με νόημα ότι “η έλλειψη αυτή είναι εμφανής στο υπό συζήτηση ν/σ, παρ’ όλο που η συνομοσπονδία έχει καταθέσει επανειλημμένως τις θέσεις της σε όλες τις φάσεις διαβούλευσης. Εντύπωση προκαλεί η απουσία έστω και ολίγων λέξεων ακόμα και στο κείμενο Έκθεσης Δημόσιας Διαβούλευσης, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα της Βουλής”.

Οι μόνες αναφορές του ν/σ στη διάσταση της αναπηρίας είναι μη δεσμευτικές και άρα άνευ σημασίας. Το άρθρο 3 περιέχει γενικές ανούσιες αναφορές περί κοινωνικής συνοχής ή περί σεβασμού κάθε διαφορετικότητας. Επίσης, στο άρθρο 52 που αφορά τις “Λοιπές υπηρεσίες υποστήριξης” αναφέρεται επιγραμματικά η υποστήριξη φοιτητών με αναπηρία, χωρίς όμως η φράση αυτή να συνοδεύεται από οποιοδήποτε συγκεκριμένο και διακριτό μέτρο υποστήριξής τους.





Πηγή: Εφημερίδα "Ελευθεροτυπία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.