Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2011

Μειώνονται τα προνοιακά επιδόματα (Β); - Το Δις εξαμαρτείν - Όταν δεν προσέχουμε τι δημοσιεύουμε!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μην ανησυχείτε. Δεν έχει αλλάξει τίποτα με τα προνοιακά επιδόματα και το λέω στην αρχή της ανάρτησης για να μην γίνουν παρανοήσεις. Απλά το παρόν δημοσιεύεται για να λύσεις παρεξηγήσεις και παρανοήσεις και να δημοσιοποιηθεί κάτι που έγινε. Για να διαψεύσει κάτι που άλλοι δεν βγαίνουν να το διαψεύσουν παρότι αυτοί το δημοσίευσαν.

Θα μου πεις γιατί αυτόν τον τίτλο; Γιατί όπως λέει και ο τίτλος για δεύτερη φορά είχαμε δημοσίευση από κάποιο site για το πόσα είναι τα επιδόματα και δεν το πέτυχε. Δις εξαμαρτείν λοιπόν, αφού έγινε και δεύτερη φορά. Η επεξήγηση της έκφρασης που ακολουθεί δανείστηκε από άλλο site:


Όλοι μας ως αδύναμες ανθρώπινες υπάρξεις υποπίπτουμε σε λάθη. Το να κάνει κάποιος ένα λάθος, μια αμαρτία, ένα σφάλμα, είναι κάτι αποδεκτό. Η επανάληψη του λάθους, έχοντας την εμπειρία του προηγουμένου λάθους και γνωρίζοντας τα επακόλουθα υποδηλώνει έλλειψη σοφίας, δεν αποτελεί χαρακτηριστικό ενός φρόνιμου και συνετού ανθρώπου.
Τι συνέβηκε λοιπόν; Την πρώτη φορά είχαμε μια δημοσίευση από ένα site, η οποία παρουσίαζε τα επιδόματα της πρόνοιας πως εν έτη 2011 είναι άλλα από αυτά που είναι (για την δημοσίευση εκείνη δες τον σύνδεσμο επιδόματα-για-αμεα -- φρόντισαν όμως για να μην υπάρχουν αποδείξεις μάλλον να την κατεβάσουν όμως μετά τα άρθρα μας και αντί να την διορθώσουν να την δημοσιεύσουν ξανά σε νέα ανάρτηση τους εδώ Επιδόματα για ΑμεΑ, δείγμα πως δεν επανορθώνεται η αλήθεια). Θα μου πεις ε και τι έγινε; Κάτι έγινε και ίσως σοβαρό, γιατί όταν αυτό το site θέλει να λέγεται ενημερωτικό για την αναπηρία και το διαβάζουν άτομα με αναπηρία σαν εσένα και εμένα, πρέπει να κάνει αυτό που λέει: να ενημερώνει. Όταν όμως άλλα ενημερώνει και άλλα ισχύουν, τότε κάτι πάει στραβά. Θα δεχόμουν να πω πως είναι απλά ένα λάθος. Θα δεχόμουν τα πάντα αν δεν επέμενε παρά την ενημέρωση πως άλλαξαν τα ποσά καιρό τώρα (χρόνια για την ακρίβεια) και από μένα και από άλλα άτομα από το facebook, που το αναδημοσίευσε, και δεν έλεγε τα ίδια και πως μειώθηκαν τα επιδόματα και είναι αυτά που λέει αυτά που ισχύουν σήμερα. Θα το δεχόμουν αν μετά την δημοσιοποίηση, όλου αυτού του σούσουρου της πρώτης τους δημοσίευσης, μέσα από την πρώτη μας ανάρτηση (για την πρώτη μας ανάρτηση μπείτε εδώ Μειώνονται τα προνοιακά επιδόματα; - Όταν δεν προσέχουμε τι δημοσιεύουμε!) αν έβγαινε κάποιος επίσημα από εκεί και διέψευδε και παραδεχόταν το λάθος του.

Ποιο ήταν το αποτέλεσμα όλου αυτού; Αρχικά μια επίθεση χτες βράδυ που δέχτηκα εγώ προσωπικά στο facebook στην προσωπική συνομιλία. Μια επίθεση για την αρχική μας δημοσίευση. Τους ρώτησα ξανά και ξανά για το ποια είναι η πηγή τους και δεν έλεγαν. Το μόνο που ζήταγαν ήταν τα στοιχεία μου. Λες και αν τους τα έλεγα θα κάνανε την διάψευση. Τους εξηγούσα και τους ξανάλεγα βρε παιδιά, δεν έγραψα κάτι ψέματα γι' αυτό είναι και οι εικόνες που έβαλα εκεί, ώστε να αποδεικνύουν το αληθές του λόγου μου. Τίποτα και εκεί. Εεε και ενώ τους εξηγούσα και τους έλεγα πως άλλαξαν τα επιδόματα και έχει βγει εγκύκλιος εδώ και 3 χρόνια. Εεε το αποτέλεσμα ήταν να με διαγράψουν από φίλο τους για να μην τους μιλάω και να μην διαβάζω τι λένε για μένα ή άλλους ή ακόμα και το τι διαδίδουν.

Και τι νομίζετε ήρθε μετά; Μια νέα ανακοίνωση στο site τους (μπορείτε να την δείτε εδώ: http://www.ameagreek.gr) που ξαναέβαζε τα επιδόματα στο ύψος που αυτοί νομίζουν και πιστεύουν ότι είναι. Αναφέρουν βέβαια ως τίτλο ένα άλλο site (το Γραφείο Ηλεκτρονικής Προσβασιμότητας ΑμεΑ που λειτουργεί στο τει θεσσαλονίκης) που και αυτό μάλλον έχει να ενημερωθεί καιρό. Παρότι και εκεί τα παρουσιάζει σαν επιδόματα του 2010 αμφιβάλλω πως ενημερώθηκαν σωστά ακόμα και πως είναι τα ποσά έστω του 2010. Για να δούμε τι λέει η νέα ανάρτηση όμως, γιατί οι εικόνες μιλούν από μόνες τους:

Αναγκάζομαι οπότε να μπω στο σκεπτικό του αναγνώστη ενός site. Στο σκεπτικό του περιηγητή του διαδικτύου που παλεύει να μάθει το ποια είναι τα ποσά των επιδομάτων. Κάνει μια αναζήτηση και διαβάζει κάποια ποσά τα κοιτάει εκεί και λέει "αα να τα βρήκα". Αν δεν είναι δικαιούχος ή συγγενής δικαιούχου τότε έχει την εντύπωση πως είναι αυτά. Αν όμως είναι δικαιούχος τι θα σκεφτεί; Ότι δεν πιστεύει τι βλέπει; Ότι ο υπάλληλος του ταχυδρομείου που τον πλήρωσε πριν λίγες μέρες, όταν πήγε στον γκισέ, του έδωσε παραπάνω χρήματα; Μήπως και από την πρόνοια κάνουν λάθος βρε αδερφέ και του δίνουν άλλα χρήματα; Μήπως θα σκεφτεί διαβάζοντας αυτά ότι θα έρθει η επόμενη επιταγή με λιγότερα; Ή τελικά θα απορεί για το πόσα λεφτά δικαιούται και πόσα πρέπει να παίρνει μήπως και του τα ζητάνε πίσω και βρει και τον μπελά του χωρίς να φταίει;

Τα επιδόματα που δίνει η πρόνοια προς άτομα με αναπηρία όμως είναι αυτά που λένε οι επιταγές. Τα ποσά που αναφέρει η λίστα σε εκείνο το site με τα επιδόματα δεν ισχύουν. Δεν σημαίνει πως δεν ίσχυαν όμως. Πότε ίσχυαν; Το 2006. Ακριβώς 5 χρόνια πριν. Πέρασαν δηλαδή από τότε που δίνονταν αυτά τα ποσά, 5 χρόνια και μερικές διαδοχικές αυξήσεις σύμφωνα με το Αναπηρικά επιδόματα ΦΕΚ 931/21-5-2008
Γιατί πρέπει να αγνοήσει κανείς ένα ΦΕΚ από το αρμόδιο υπουργείο όταν δεν έχει βγει μεταγεννέστερο από αυτό για το ίδιο θέμα; Ειδικά όταν του το επιδεικνύεις γιατί το αγνοεί επιδεικτικά; Μπορείς να το θεωρείς λάθος; Γίνεται να είναι λάθος;  

Τα φετινά επιδόματα βέβαια όπως όλοι οι δικαιούχοι έχουν δει είναι άλλα. Αυτά που δείχνει η ακόλουθη εικόνα.


Απόδειξη αυτού και η επιταγή της πρόνοιας που πληρώθηκε φίλος που παίρνει το επίδομα βαριάς αναπηρίας. Το ποσό της επιταγής που πληρώθηκε αυτές τις μέρες ήταν 626 ευρώ για το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2011. Άρα 313 € τον μήνα και όχι 220 € όπως άλλοι θέλουν να πιστεύουν πως είναι.Ας ελπίσουμε λοιπόν μετά από αυτήν την νέα μας δημοσίευση και με την φώτιση του Αγίου Πνεύματος, λόγω και της ημέρας, να υπάρξει διπλή διάψευση για τις δυο αυτές αναρτήσεις από τους αρμόδιους.Μπορεί στο μέλλον άμεσο ή μακρινό να γίνει οποιαδήποτε αναπροσαρμογή των επιδομάτων. Αυτό όμως και είναι διαφορετικό πράγμα από αυτό που έγινε και αναφέρεται πιο πάνω και δεν μπορούμε να το ξέρουμε αν και πότε θα γίνει. Επίσης δεν μπορούμε ούτε να λέμε προκαταβολικά τι θα συμβεί γιατί δεν βρισκόμαστε στο μυαλό των υπευθύνων.

Νότης

Υ.Γ. Η ανάρτηση αυτή όπως και όλες σχεδόν εδώ είναι ελεύθερες προς σχολιασμό. Ο καθένας μπορεί να εκφράσει την γνώμη του ελεύθερα ή και να επισημάνει κάτι ακόμα και ανώνυμα. Σε αντίθεση με άλλους που το έχουν αποφασίσει να μην το επιτρέπουν.

Υ.Γ. 2 Την δημοσίευση εκείνη δες τον σύνδεσμο επιδόματα-για-αμεα -- φρόντισαν όμως για να μην υπάρχουν αποδείξεις μάλλον να την κατεβάσουν όμως μετά τα άρθρα μας και αντί να την διορθώσουν να την δημοσιεύσουν ξανά σε νέα ανάρτηση τους εδώ Επιδόματα για ΑμεΑ, δείγμα πως δεν επανορθώνεται η αλήθεια. Τώρα τι να σκεφτεί αυτός που παλεύει να ενημερωθεί; Πάντως και το δις εξαμαρτείν λίγο ήταν... φτάσαμε τρις και μάλλον θα αποκτήσει νέα έννοια η φράση.Στο θέμα ενημέρωση πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και ειδικά για θέματα που αφορούν σημαντικά ζητήματα που αφορούν τους ΑμεΑ. Η μη σωστή πληροφόρηση καταντά επικίνδυνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.