Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Σωτήριος ο εμβολιασμός σε 72 φτωχές χώρες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αν και θα χρειάζονταν δωρητές για να καλύψουν το κόστος.

Εκατομμύρια παιδιά θα μπορούσαν να σωθούν και δισεκατομμύρια δολάρια να εξοικονομηθούν αν ήταν ευρύτερα διαθέσιμα εμβόλια σε 72 από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου, σύμφωνα με έρευνες που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

Σε μία σειρά μελετών της ιατρικής επιθεώρησης Health Affairs, ειδικοί της δημόσιας υγείας και επιστήμονες προβλέπουν ότι αν εμβολιαζόταν το 90% των παιδιών σε αυτές τις χώρες, περισσότερα από 151 δισεκατομμύρια δολάρια σε έξοδα θεραπείας και σε χαμένη παραγωγικότητα θα μπορούσαν να έχουν εξοικονομηθεί μέσα σε διάστημα μίας δεκαετίας αποφέροντας όφελος 231 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι θα μπορούσαν να σωθούν οι ζωές περίπου 6,4 εκατομμυρίων παιδιών.

Ωστόσο, μία από τις έρευνες που διεξήχθη από την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και την Ανοσοποίηση (GAVI) και το Ινστιτούτο Αναπτυξιακών Αποτελεσμάτων, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι φτωχές χώρες θα πιέζονταν πολύ να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις για την επέκταση των προγραμμάτων εμβολιασμού χωρίς την βοήθεια δωρητών.

Ο εμβολιασμός των παιδιών κατά των ασθενειών όπως η πνευμονιοκοκκική πνευμονία, η αιμοφιλική γρίπη τύπου Β, η νόσος Hib, η διφθερίτιδα, ο κοκκύτης, ο τέτανος κ.ά είναι κοινή πρακτική στις πλουσιότερες χώρες, αλλά πολλές φτωχές χώρες έχουν μικρή ή καθόλου πρόσβαση σε αυτά τα εμβόλια.

Πολλές γνωστές φαρμακοβιομηχανίες ανακοίνωσαν την Δευτέρα ότι θα μειώσουν ορισμένες από τις τιμές των εμβολίων που πωλούνται στις αναπτυσσόμενες χώρες σε μία προσπάθεια να στηρίξουν τις προμήθειές τους μέσω της GAVI.

Τα εμβόλια για ασθένειες όπως η φυματίωση και η ελονοσία θα κυκλοφορήσουν στην αγορά σε τρία με πέντε χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.