Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Μαζική δηλητηρίαση από μόλυβδο στην Κίνα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Τα θύματα είναι εργάτες σε εργαστήρια κατασκευής αλουμινόχαρτου.

Δηλητηρίαση από μόλυβδο υπέστησαν περισσότεροι από 600 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 103 παιδιών, στην ανατολική επαρχία Ζετζιάγνγκ της Κίνας.

Μάλιστα, 26 ενήλικες και 103 παιδιά πάσχουν από «σοβαρή» δηλητηρίαση, η οποία ορίζεται όταν η ποσότητα μολύβδου ανά λίτρο αίματος ξεπερνάει τα 600 μικρογραμμάρια σε έναν ενήλικα, ενώ σε ένα παιδί τα 250 μικρογραμμάρια. Περίπου 494 ενήλικες υπέστησαν δηλητηρίαση «μέτριας» μορφής, η οποία ορίζεται όταν η ποσότητα μολύβδου ανά λίτρο αίματος φτάνει τα 400-600 μικρογραμμάρια.

Το φυσιολογικό είναι να είναι μηδενικό το επίπεδο μολύβδου στο αίμα, ενώ αρνητικές επιπτώσεις μπορεί να έχει στα παιδιά που διαγιγνώσκεται ότι έχουν ακόμη και λιγότερα από 10 μικρογραμμάρια μολύβδου ανά λίτρο αίματος, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ).

Τα θύματα της δηλητηρίασης είναι εργάτες, και κάποια από τα παιδιά τους, σε 25 οικογενειακά εργαστήρια κατασκευής αλουμινόχαρτου στην πόλη Γιανγκσιουνκιάο της επαρχίας Ζετζιάνγκ, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα. Περισσότεροι από 2.500 άνθρωποι εργάζονται στα σχεδόν 200 εργαστήρια κατασκευής αλουμινόχαρτου στην Γιανγκσιουνκιάο.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο μήνα 74 άνθρωποι συνελήφθησαν και ανεστάλη η παραγωγή σε εκατοντάδες εργοστάσια κατασκευής μπαταριών στην ίδια επαρχία, όπου εκάδες άνθρωποι υπέστησαν δηλητηρίαση από μόλυβδο και κάδμιο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.