Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Σκύλος-ξυπνητήρι: Ειδικά εκπαιδευμένος για την 19χρονη που πάσχει από ναρκοληψία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Μία έφηβη που πάσχει από ναρκοληψία, την ασθένεια του ύπνου, μπορεί πλέον να ζει μία καλύτερη ζωή. Η 19χρονη από το Έσεξ μπορεί να κοιμηθεί ξαφνικά, οπουδήποτε, χωρίς προειδοποίηση και να τραυματιστεί. Χάρη όμως στον Theo, δεν κινδυνεύει πια αφού την γλύφει στο λαιμό για να την ξυπνήσει.

Ο Theo δόθηκε στην 19χρονη από φιλοζωϊκή οργάνωση που εκπαιδεύει σκυλιά που εντοπίζουν ασθεένειες και είναι η μοναδική στην Ευρώπη που έχει σκύλο εκπαιδευμένο για την ναρκοληψία.

Ο 2χρονος σκυλάκος έχει γίνει η σκιά της Κέλλυς τους τελευταίους δύο μήνες και είναι μαζί της μέρα και νύχτα.

Έτσι η 19χρονη μπορεί να βγαίνει άφοβα από το σπίτι της, μαζί με το σκύλος της φυσικά και να πηγαίνει σε διάφορα μέρη χωρίς να φοβάται ότι θα πέσει ναρκωμένη.

Ο σύντροφος της Κέλλυς δέχτηκε με χαρά το σκύλο που βοηθά την κοπέλα του και λέει πόσο μεγάλη διαφορά έχει παρατηρήσει στη συμπεριφορά και στη διάθεσή της.

Μάλιστα οι γιατροί αρχικά είχαν κάνει λάθος διάγνωση και η οικογένεια της Κέλλυς ανακάλυψε την ναρκοληψία τυχαία, από μία ενημερωτική εκπομπή.

Διάβασαν για ένα σκύλο στον Καναδά που προστατεύει τον ιδιοκτήτη του που πάσχει κι αυτός από ναρκοληψία και έτσι επικοινώνησαν με την οργάνωση Medical Detection Dogs . Η οργάνωση εκπαιδεύει σκυλιά να μυρίζουν τον καρκίνο σε ασθενείς αλλά και σκυλιά που δίνει σε οικογένειες με άρρωστα άτομα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.