Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Οχι» στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών Παράλληλης Στήριξης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μήνυμα ανυπακοής από τον σύλλογο εκπαιδευτικών Λιοσίων, Ζεφυρίου και Φυλής

«Είναι ο πιο αδύναμος κρίκος εργαζομένων στην εκπαίδευση»


Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Π.Ε) Άνω Λιοσίων – Ζεφυρίου - Φυλής καλεί τα μέλη του αλλά και όλους τους Ελληνες δασκάλους μέλη της ΔΟΕ να αρνηθούν να συμμετάσχουν στις ζητούμενες από το Υπουργείο Παιδείας διαδικασίες αξιολόγησης των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης.

“Με ποια κριτήρια θα αξιολογηθούν εκπαιδευτικοί που κλήθηκαν να εργαστούν στην παράλληλη στήριξη χωρίς προηγούμενη διδακτική εμπειρία, χωρίς επιμόρφωση, χωρίς την απαιτούμενη υποστήριξη, σε σχολεία χωρίς κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή για μαθητές με κινητικά προβλήματα;” το ερώτημα που θέτει ο σύλλογος, συνοδεύεται από “υπόμνηση προς συναδέλφους” όλων των …αβίωτων που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί παράλληλης στήριξης. Το “ζουμί” της σχετικής παραγράφου : “Όπως πολύ καλά γνωρίζετε οι συγκεκριμένοι/ες συνάδελφοι/ισσες είναι νέοι εκπαιδευτικοί, που έχουν προσληφθεί μέσω ΕΣΠΑ, χωρίς προηγούμενη εμπειρία τόσο στην Ειδική όσο και στη Γενική Αγωγή, ενώ τα δεδουλευμένα τούς καταβάλλονται εκπρόθεσμα δημιουργώντας τους πρόβλημα καθημερινής επιβίωσης. Συχνά παραβιάζεται το διδακτικό τους ωράριο και εξαναγκάζονται σε συνεχόμενη εργασία χωρίς διαλείμματα, αφού θεωρούνται αποκλειστικά υπεύθυνοι για την ασφάλεια των μαθητών/τριών που υποστηρίζουν και εκτός τάξης (προαύλιο). Επίσης, σε πολλές περιπτώσεις ένας εκπαιδευτικός υποστηρίζει 2 παιδιά σε 2 διαφορετικά σχολεία και σε 2 διαφορετικούς Δήμους! Τέλος, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στοχοποίησής των εκπαιδευτικών παράλληλης στήριξης από τη Διοίκηση προκειμένου το κράτος και το Υπουργείο να αποποιηθούν των ευθυνών τους απέναντι στους μαθητές με αναπηρία ή με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στους γονείς και στο κοινωνικό σύνολο”.

Το “διά ταύτα” της ανακοίνωσης – έκκλησης του συλλόγου προς τους εκπαιδευτικούς - μέλη του και προς όλα τα μέλη της ΔΟΕ: “Σας καλούμε να αναλάβετε τις συλλογικές και ατομικές σας ευθύνες και να αρνηθείτε τον ρόλο του αξιολογητή του πιο αδύναμου κρίκου των εργαζομένων στην εκπαίδευση, που είναι οι συναδέλφοί μας της παράλληλης στήριξης μέσω ΕΣΠΑ. Σας καλούμε να αγωνιστούμε ενάντια στην αδικία που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας εις βάρος των συναδέλφων/ισσών και των μαθητών/ριών της Ειδικής Αγωγής”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.