Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Νίκησαν την παράλυση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Θύμα τροχαίου ξαναπερπάτησε χάρη σε συσκευή με ηλεκτρόδια.

Ένας νεαρός αμερικανός άσος του μπέιζμπολ, η καριέρα του οποίο έληξε λόγω ενός τροχαίου, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος που καταφέρνει να νικήσει την παράλυση και να περπατήσει χωρίς βοήθεια.

Ο Ρομπ Σάμερς ήταν 20 ετών όταν, τον Ιούνιο του 2006, χτυπήθηκε από ένα αυτοκίνητο που εξαφανίστηκε και δεν βρέθηκε ποτέ. Ο νεαρός πέρασε τις επόμενες έξι εβδομάδες σε ένα νοσοκομείο του Πόρτλαντ και όταν βγήκε του ήταν αδύνατο να περπατήσει.

Σήμερα, μπορεί να σηκώνεται μόνος από το αναπηρικό αμαξίδιό του, και να κάνει λίγα βήματα χάρη σε μία πειραματική συσκευή που έχει τοποθετηθεί στη μέση του και μέσω 16 ηλεκτροδίων στέλνει ηλεκτρικό ρεύμα στη σπονδυλική του στήλη.

Όπως γράφουν σήμερα «Τα Νέα», Την έρευνα πραγματοποιεί ομάδα γιατρών στο Κέντρο Μελέτης Τραυματισμών Νωτιαίου Μυελού του Κεντάκι, στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα.

Τα πρώτα αποτελέσματα δημοσιεύονται στην ιατρική επιθεώρηση «The Lancet». Εκκρεμούν τα αποτελέσματα της μεθόδου σε άλλους τέσσερις ασθενείς, στους οποίους έχει τοποθετηθεί η συσκευή που λέγεται επισκληρίδειος μονάδα διέγερσης του νωτιαίου μυελού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.