Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Αδυνατούν να επιβιώσουν τα κέντρα ειδικής αγωγής

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
«Δώστε άμεσα τις απαραίτητες πιστώσεις» ζητούν με επερώτησή τους 5 βουλευτές του ΚΚΕ


Οι γονείς καλούνται να πληρώνουν διαρκώς μεγαλύτερα ποσά από το υστέρημά τους για την επιβίωση των κέντρων. Μέχρι πότε;
Οι γονείς καλούνται να πληρώνουν διαρκώς μεγαλύτερα ποσά από το υστέρημά τους για την επιβίωση των κέντρων. Μέχρι πότε;



Το ζήτημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν μιά σειρά από κέντρα ειδικής αγωγής ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) θέτουν με επερώτησή τους προς τον υπουργό υγείας οι βουλευτές του ΚΚΕ Σ. Χαλβατζής, Λ. Κανέλλη, Β. Νικολαϊδου, Α. Τζέκης και Ν. Παπακωνσταντίνου ζητώντας να δοθούν όλες οι απαραίτητες πιστώσεις για την συνέχιση της λειτουργίας τους.


Οι βουλευτές του ΚΚΕ επισημαίνουν ότι “στις περισσότερες των περιπτώσεων τα κέντρα ειδικής αγωγής ιδιωτικού δικαίου λειτουργούν χάρη στην φιλοτιμία των ίδιων των εργαζόμενων, αφού είναι για μήνες απλήρωτοι και με το άγριο χαράτσωμα των ίδιων των γονιών και των ασφαλιστικών ταμείων.” Κατόπιν παραθέτουν συγκεκριμένα παραδείγματα κέντρων που “χρωστάνε από 2-8 μήνες στους εργαζόμενους και ταυτόχρονα οι γονείς πληρώνουν σημαντικά ποσά για την επιβίωσή τους”. Συγκεκριμένα : Εστία ειδικής αγωγής στο Ψυχικό, Ερμής, Θεοτόκος, Μέριμνα Πάτρας, Μαργαρίτα, Παμμακάριστος, Έγνοια, Αμυμώνη. Ανάλογη είναι η κατάσταση και σε μια σειρά κέντρα της Θεσσαλονίκης όπως στο Κέντρο Ειδικής Αγωγής, Κέντρο για τον αυτισμό, Εταιρεία Σπαστικών κλπ.

Οπως τονίζεται στην επερώτηση “στα κέντρα αυτά δόθηκαν το 2010 μεσοσταθμικά 34% λιγότερα από το 2009 ενώ φέτος με πρόσχημα την αλλαγή διοικητικής δομής του κράτους με τον Καλλικράτη δεν έχουν πάρει ακόμη τίποτε”. Και ολίγον παρακάτω οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν : “Με την προτροπή του υπουργείου έρχονται σήμερα οι διοικήσεις αυτών των κέντρων, στο όνομα της μείωσης της κρατικής επιχορήγησης και ασκούν πιέσεις προς τους γονείς να πληρώσουν τροφεία στα κέντρα που ως τώρα δεν πλήρωναν ή να πληρώσουν ακόμα περισσότερα στα κέντρα που είδη πληρώνουν. Ολα αυτά συμβαίνουν με πρόσχημα την κρίση και την αντιμετώπιση του δημοσίου χρέους”.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.