Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Εμβόλιο για την Αλτσχάιμερ σε δύο χρόνια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Μπορεί ακόμη και να αναστρέψει τις βλάβες της νόσου σε κάποιες περιπτώσεις



Εμβόλιο για την Αλτσχάιμερ σε δύο χρόνια
Το νέο εμβόλιο δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε χιλιάδες ασθενείς σε διαφορετικά κέντρα ανά τον κόσμο

Λονδίνο
Ένα θεραπευτικό εμβόλιο για τη νόσο Αλτσχάιμερ μπορεί να είναι διαθέσιμο σε δύο έτη. Παρότι το νέο εμβόλιο δεν προσφέρει ίαση, φαίνεται ότι μπορεί να βάλει «φρένο» στην εξέλιξη της νευροεκφυλιστικής νόσου, ακόμη και να αναστρέψει τις βλάβες που προκαλεί στον εγκέφαλο σε κάποιες περιπτώσεις.
Το εμβόλιο που περιέχει την ουσία bapineuzumab δοκιμάζεται αυτή τη στιγμή σε περισσότερους από 10.000 ασθενείς σε διαφορετικά κέντρα του κόσμου. Βρίσκεται δηλαδή σε προχωρημένη φάση – φάση ΙΙΙ – δοκιμών. Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής μόνο δύο εμβόλια για την Αλτσχάιμερ έχουν φθάσει σε αυτό το προχωρημένο στάδιο δοκιμών σε ανθρώπους. Εάν όλα πάνε καλά, τότε το εμβόλιο αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός διετίας.
Τα μέχρι στιγμής στοιχεία μαρτυρούν ότι το εμβόλιο προλαμβάνει και σε κάποιες περιπτώσεις αναστρέφει τη συσσώρευση της πρωτεΐνης β- αμυλοειδούς στον εγκέφαλο των πασχόντων – ο σχηματισμός πλακών της συγκεκριμένης πρωτεΐνης στον εγκέφαλο έχει φανεί, σύμφωνα με στοιχεία,  ότι συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων Αλτσχάιμερ όπως η απώλεια μνήμης και η φθίση των νοητικών λειτουργιών.
Ελπίζεται ότι η παράλληλη ανάπτυξη νέων τεστ που θα επιτρέπουν πρώιμη διάγνωση της νευροεκφυλιστικής ασθένειας θα οδηγήσει μελλοντικά στην έγκαιρη χορήγηση του εμβολίου, έτσι ώστε να τίθεται κατά το δυνατόν η Αλτσχάιμερ υπό έλεγχο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.