Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Οι έγκυες θα πρέπει να ξεχάσουν το αλκοόλ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Αυστραλοί επιστήμονες θεωρούν επικίνδυνη και την ελάχιστη κατανάλωση.

Αυστραλοί επιστήμονες αμφισβητούν την πρόσφατη βρετανική μελέτη που αθώωνε την περιορισμένη κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και κάλεσαν τις έγκυες να την αγνοήσουν.

Υπενθυμίζεται ότι ομάδα ερευνητών από τέσσερα μεγάλα βρετανικά πανεπιστήμια μελέτησαν περισσότερα από 11.500 παιδιά που γεννήθηκαν από το 2000 ως το 2002 και συνέκριναν την εξέλιξη της νοητικής και συναισθηματικής τους κατάστασης σε σχέση με το πόσο αλκοόλ κατανάλωναν οι μητέρες τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Σε αντίθεση με τα αποτελέσματα προηγούμενων μελετών, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση 1-2 ποτών την εβδομάδα από μια έγκυο δεν προκαλεί προβλήματα στο έμβρυο.

Ο Δρ Λουκ Μπερνς από το Αυστραλιανό Κέντρο Ερευνών για το Αλκοόλ και τα Ναρκωτικά δεν πείθεται όμως. «Τα αποτελέσματα αυτά θα πρέπει να αγνοηθούν», είπε και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνου και νέες έρευνες.

Μαζί του συμφώνησαν κι άλλοι αυστραλοί επιστήμονες που αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τη βρετανική μελέτη και επισημαίνουν ότι παγκοσμίως οι επιστήμονες θεωρούν ότι ακόμη και η ελάχιστη κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης αυξάνει τους κινδύνους να παρουσιαστούν προβλήματα στη νοητική ανάπτυξη του παιδιού, προβλήματα συμπεριφοράς, υπερκινητικότητα, κ.ά.

Όπως υποστηρίζουν το αλκοόλ θεωρείται ύποπτο γιατί όταν μια έγκυος γυναίκα το καταναλώνει, αυτό περνά μέσω του πλακούντα στο έμβρυο, ο οργανισμός του οποίου δεν είναι ακόμα σε θέση να το μεταβολίσει σωστά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.