Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Δεσμεύσεις Λοβέρδου για χρηματοδότηση του παραολυμπιακού αθλητισμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Ενώπιον της επαπειλούμενης αποβολής της χώρας μας από τους παραολυμπιακούς του 2012.

Ικανοποίηση εκφράζει η εθνική αθλητική ομοσπονδία ΑμεΑ «αν βέβαια δεν υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις στο μέλλον».



Η οξύτατη κρίση στον παραολυμπιακό αθλητισμό που αποκορύφωμά της ήταν η προ ημερών αναστολή των εθνικών πρωταθλημάτων ΑμεΑ και των αποστολών παραολυμπιακών αθλητών σε διεθνείς διοργανώσεις, μοιάζει να οδηγείται σε εκτόνωση μετά τις διαβεβαιώσεις της πολιτικής ηγεσίας προς την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΟΑΜ-ΑμεΑ) για άμεση χρηματοδότηση των δραστηριοτήτων της.

Οι διαβεβαιώσεις επανέναρξης της χρηματοδότησης δόθησαν προς την ομοσπονδία τόσο προφορικά, σε συνομιλία του προέδρου της ΕΑΟΜ - ΑμεΑ Γιώργου Φουντουλάκη, με τον υπουργό υγείας Α. Λοβέρδο και τον υφυπουργό Χ. Αηδόνη, όσο και εγγράφως. Σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη “κατεπειγόντως” στην ομοσπονδία , εγκρίθηκε ήδη δόση επιχορήγησης προς την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ ύψους 250.000 ευρώ, ενώ παράλληλα διευκρινίζεται με δεσμευτικό τρόπο πως το συνολικό ποσό της επιχορήγησης για τα αθλητικά σωματεία ΑμεΑ θα κυμανθεί για το 2011 περίπου στις 900.000 ευρώ.

Παράλληλα με τα παραπάνω, το υπουργείο Υγείας δεσμεύτηκε να στείλει το συντομότερο λίστα των αθλητών που συγκροτούν την προεθνική προολυμπιακή ομάδα στο υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να υπάρξουν οι απαιτούμενες υπηρεσιακές διευκολύνσεις για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία ενόψει Λονδίνου. “Η υλοποίηση των αγωνιστικών μας πλάνων, θα συνεχιστεί απρόσκοπτα στο δρόμο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, εφόσον βέβαια δεν υπάρξει κάποια αρνητική εξέλιξη από πλευράς πολιτείας”, το σχόλιο επί των τελευταίων θετικών εξελίξεων του Γ. Φουντουλάκη, αν μη τι άλλο υποδηλώνει λελογισμένη επιφυλακτικότητα μέχρι οι δεσμεύσεις να επιβεβαιωθούν και στην πράξη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.