Σάββατο 14 Μαΐου 2011

Κύπρος: Πανευρωπαϊκό συνέδριο για τα δικαιώματα των ατόμων με νοητική αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
12 - 14 Μαίου στη Λάρνακα, 150 ομιλητές από 32 χώρες




Πανευρωπαϊκό συνέδριο με στόχο την εφαρμογή στην πράξη των δικαιωμάτων των ανθρώπων με νοητική αναπηρία, διοργανώνουν 12 – 14 Μαϊου στη Λάρνακα ο παγκύπριος σύλλογος γονέων καθυστερημένων ατόμων (ΠΑΣΥΓΟΚΑ) και ο φορέας εκπροσώπησης των ανθρώπων με νοητική αναπηρία ανά την Ευρώπη “Inclusion Europe”.

Τα νούμερα του συνεδρίου που τελεί υπό την αιγίδα της Κύπριας υπουργού εργασίας Σωτ. Χαραλάμπους είναι εντυπωσιακά. Θα εκπροσωπηθούν 32 χώρες, ενώ στην διάρκεια των τριών συνεδριακών ημερών θα “περάσουν” από το συνεδριακό βήμα 150 και πλέον ομιλητές. Αφορμή για την διοργάνωση του συνεδρίου είναι η κύρωση τον φετινό Μάρτιο από την Κυπριακή Δημοκρατία της Διεθνούς Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ΑμεΑ (αποτελεί την σύγχρονη παγκόσμια Κάρτα Δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία) και οι προοπτικές που δημιουργούνται πλέον στην Κύπρο για την εναρμόνιση της σχετικής με τα δικαιώματα των ΑμεΑ νομοθεσίας με τις προβλεπόμενες από τη Σύμβαση αρχές.

Ο τίτλος του συνεδρίου είναι “Η δραστηριοποίηση των οικογενειών για την κοινωνική ένταξη και ενσωμάτωση των ατόμων με νοητική αναπηρία”. Τόσο ο τίτλος όσο και οι επιλεχθείσες θεματικές ενότητες του συνεδρίου, δίνουν ιδαίτερη έμφαση στην χειραφέτηση των ίδιων των οικογενειών που έχουν μέλος με νοητική αναπηρία και στην ανάγκη άσκησης πίεσης εκ μέρους τους ώστε οι διαδικασίες εναρμόνισης της εθνικής νομοθεσίας με τα “προβλεπόμενα” της Σύμβασης να εξελιχτούν το ταχύτερο δυνατόν...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.