Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Νηστικοί… φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νηστικοί μένουν οι φοιτητές με αναπηρία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, καθώς η φοιτητική λέσχη δεν είναι προσβάσιμη σε αυτούς. «Παρ’ όλες τις υποσχέσεις που μας έχουν δοθεί από τις πρυτανικές αρχές και τις αρμόδιες υπηρεσίες εδώ και μήνες, δε μπορούν να … φάνε οι φοιτητές με κινητικά προβλήματα», εξηγεί η Δήμητρα Γαβριηλίδου, μέλος της ομάδας προσβασιμότητας. Σε συνάντηση που είχαν με τον Αντιπρύτανη και τον Γενικό Διευθυντή της τεχνικής υπηρεσίας στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς, πήραν την υπόσχεση ότι θα κατασκευαστεί ασανσέρ στο ισόγειο της Φοιτητικής Λέσχης, με ημερομηνία παράδοσης 12 Δεκεμβρίου του 2010. «Η κατάσταση παραμένει ίδια», λέει η Δήμητρα, η οποία προαναγγέλει κινητοποιήσεις. «Δεν αποκλείω να κάνουμε ακόμη και κατάληψη στο Γραφείο του Γενικού Διευθυντή».

Να σημειωθεί ότι η ομάδα προσβασιμότητας είναι ομάδα προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών. Η προσβασιμότητα είναι δικαίωμα και όχι προνομιακή παροχή. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι φοιτητές στην Πανεπιστημιούπολη Αθηνών, αφού η βιβλιοθήκη δεν είναι προσπελάσιμη.

Ο νόμος 2831/2000, παραγρ. 5, ωστόσο, επιβάλλει συμμόρφωση των υφιστάμενων κτιρίων, στις Διεθνείς Αρχές Προσβασιμότητας. Κατά συνέπεια, οι Πρυτάνεις υποχρεούνται να εφαρμόζουν το νόμο, ως Δημόσιοι Λειτουργοί και όχι απλώς και «φιλάνθρωπα» να πραγματοποιούν τις δεσμεύσεις τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.