Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ: Θα αξιοποιήσουμε την απόφαση - σταθμό που δικαίωσε 13 συμβασιούχους με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Παράθυρο ελπίδας και προοπτικής για τους συμβασιούχους με αναπηρία




"Θα καλέσουμε όλους τους συμβασιούχους με αναπηρία που τηρούν τις προϋποθέσεις να προσφύγουν νομικά" διαμήνυσαν από κοινού οι Γ. Βαρδακαστάνης και Δ. Βερβεσός"Θα καλέσουμε όλους τους συμβασιούχους με αναπηρία που τηρούν τις προϋποθέσεις να προσφύγουν νομικά" διαμήνυσαν από κοινού οι Γ. Βαρδακαστάνης και Δ. Βερβεσός
Αξιοποιώντας την απόφαση – σταθμό του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που δικαίωσε το αίτημα μονιμοποίησης 13 συμβασιούχων με αναπηρία του δήμου Γλυφάδας, η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ δηλώνει αποφασισμένη να καλέσει το προσεχές χρονικό διάστημα τους ανθρώπους με αναπηρία που τηρούν τις προύποθέσεις να κάνουν χρήση της απόφασης προσφεύγοντας στην ελληνική δικαιοσύνη.

Η παραπάνω “είδηση” ήταν το ζουμί συνέντευξης που από κοινού παραχώρησαν ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γ. Bαρδακαστάνης και ο δικηγόρος των 13 δικαιωθέντων Δ. Βερβεσός, μέλος του Δ.Σ.Α. Σύμφωνα με τον δεύτερο, “η απόφαση δημιουργεί νομολογία, η οποία μεσούσης της κρίσης δημιουργεί ασπίδα για τα άτομα με αναπηρία, που θίγονται περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη πληθυσμιακή ομάδα”. Προχωρώντας παραπέρα τη σκέψη του ο Δ. Βερβεσός εξήγησε ότι η απόφαση “μπορεί πλέον να αποτελέσει σαφές νομολογιακό έρεισμα, έτσι ώστε να ζητήσουμε την κάμψη του 103 του Συντάγματος, ακόμα και για όλα τα άτομα με αναπηρία που πληρούν τις προϋποθέσεις για τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, εφόσον αυτά προσφύγουν δικαστικώς και εφόσον δεν έχει παρέλθει το τρίμηνο από τη λήξη της τελευταίας χρονικά σύμβασής τους”.

Από πλευράς του ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ υπογράμμισε ότι “η απόφαση αυτή πρόκειται να μελετηθεί αναλυτικά και να αξιοποιηθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους τομείς που αφορούν στα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία: στην επαγγελματική ένταξη, την συμμετοχή στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, στην αυτονομία και στην αξιοπρέπεια”. Kαι συμπλήρωσε με νόημα ότι “η επίδραση αυτής της δικαστικής απόφασης πρέπει να είναι ευρύτατη, καλείται πλέον η κυβέρνηση να διασφαλίσει και να προασπίσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.