Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Μην αφήσετε το παιδί σας να σας πάρει τον... αέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Από την ηλικία των 3 ετών, τα παιδιά γίνονται εξαιρετικοί διαπραγματευτές και, όσο κι αν σας πληγώνει να το παραδεχθείτε, ξέρουν πώς να χειρίζονται τον καθένα από τους γονείς τους. Και για τον λόγο αυτό, ανάλογα με το τι θέλουν, απευθύνονται σε άλλον κάθε φορά. Για να μην κάνουν, λοιπόν, «επάγγελμα» το να εκμεταλλεύονται τους άλλους, ακολουθήστε τους παρακάτω κανόνες συμπεριφοράς.

-Όταν του αρνείστε κάτι, ξεκινήστε λέγοντας: «ο μπαμπάς σου κι εγώ συζητήσαμε και συμφωνήσαμε ότι…».

-Μην αφήνετε το παιδί να σας πιέζει για μια άμεση απάντηση ή λύση σε κάποιο πρόβλημα. «Θα το συζητήσουμε με τον μπαμπά σου και θα σου πούμε» είναι η καλύτερη απάντηση. Στην τελική, θα έχετε λίγο χρόνο να το σκεφτείτε καλύτερα.

-Ακυρώνοντας συνεχώς τον σύντροφό σας, θα τον κάνετε στο τέλος να παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια τήρησης κανόνων, ακόμα και σε δύσκολες καταστάσεις.

-Μην αρχίσετε να μαλώνετε μπροστά στο παιδί. Δεν χρειάζεται η προσοχή του να επικεντρωθεί στον καβγά σας. Συζητήστε το θέμα για το οποίο διαφωνείτε σ’ ένα άλλο δωμάτιο.

-Μάθετε να επικοινωνείτε. Συζητήστε διεξοδικά τον τρόπο με τον οποίο θέλει ο καθένας να μεγαλώσει το παιδί σας, τις αξίες σας και τις αγωνίες σας για το μέλλον του. Μάθετε να ακούτε τον σύντροφό σας με την προσοχή που θα θέλατε κι εσείς να σας ακούει εκείνος.


Πηγή: kids.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.