Το Blog των AμεA (Άτομα με Αναπηρία): Στο πιο πάνω μενού θα βρείτε χρήσιμες μπαίνοντας στις αντίστοιχες κατηγορίες και υποκατηγορίες του (όπως Δικαιώματα και Παροχές των ΑΜΕΑ, κ.α.), ή να κάνετε χρήση κάποιο από τα Εργαλεία του Blog. Αν θέλετε ή χρειάζεστε κάτι μπορείτε να Επικοινωνήσετε μαζί μας.
ΑμεΑ Blog (Το Blog των AμεA): Σημαντικά Άρθρα και Ειδήσεις (για να τα δείτε πατήστε πάνω στο κείμενο του τίτλου τους):

Ροη αναρτησεωνΚυριακή, 3 Απριλίου 2011

ΟΑΕΕ: Έξοδα Νεφροπαθών Ασφαλισμένων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση ή το Blog μας, τότε ακολουθείστε μας στο διαδίκτυο και μείνετε ενημερωμένοι, για να παρακολουθείτε καθημερινά όλες τις σημαντικές αναρτήσεις μας, που αφορoύν τα άτομα με αναπηρία και όχι μόνο.

Μπορειτε να αλλαξτε το μεγεθος του κειμενου, πατωντας το αναλογο παρακατω νουμερο-πληκτρο...:


Έξοδα Νεφροπαθών Ασφαλισμένων

Στους νεφροπαθείς ασφ/νους που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση με τεχνητό νεφρό σε μονάδες κρατικών νοσοκομείων ή συμβεβλημένων ιδιωτικών κλινικών ο ΟΑΕΕ καταβάλει το σύνολο των δαπανών. Στους νεφροπαθείς που υποβάλλονται σε περιτοναϊκή κάθαρση κατ’ οίκον καταβάλλεται το σύνολο της δαπάνης αγοράς του διαλύματος και τα πάγιας χρήσης αναλώσιμα υλικά.

Επίσης σε όσους:

1. Κατοικούν στην περιφέρεια του Νομού Αττικής και στο Νομό Θεσ/νίκης και υποβάλλονται στις αντίστοιχες περιοχές σε αιμοκάθαρση καταβάλλονται από τον ΟΑΕΕ κατά μήνα έξοδα μετακίνησης το ποσό των οποίων καθορίζεται με απόφαση του Δ.Σ. του ΟΑΕΕ. Με την ίδια απόφαση ορίζονται και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
2. Στους νεφροπαθείς που διαμένουν σε άλλες περιοχές πλην τον αναφερομένων ανωτέρω και μετακινούνται για αιμοκάθαρση σε μονάδες κινητού νεφρού των πιο πάνω πόλεων χορηγείται εκτός του αντιτίμου των συνήθων συγκοινωνιακών μέσων και η δαπάνη μετακίνησής τους όπως αναφέρεται ανωτέρω. Τέλος καταβάλλεται δαπάνη μετακίνησης με ταξί προκειμένου να υποβληθούν σε αιμοκάθαρση νεφροπαθείς ασφ/νοι σε περιπτώσεις που λόγω της κατάστασής τους η μετακίνησή τους με συνήθη συγκοινωνιακά μέσα είναι αδύνατη.
Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

© copyright 2010 – All rights reserved

ΑμεΑ Blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου