Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Δίνουν επιδόματα σε παχύσαρκους και εθισμένους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Περισσότεροι από 80.000 Βρετανοί στοιχίζουν στο κράτος 7 δισ. λίρες!

Περισσότεροι από 80.000 Βρετανοί παίρνουν επιδόματα για μακροχρόνιες ασθένειες εξαιτίας της παχυσαρκίας ή του εθισμού τους στο αλκοόλ ή τα ναρκωτικά και η ετήσια δαπάνη για την κυβέρνηση ανέρχεται στα 7 δισ. λίρες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση.

Από αυτούς περισσότεροι από 21.200 αλκοολικοί και εθισμένοι στα ναρκωτικά λαμβάνουν επιδόματα για περισσότερα από 10 χρόνια, σύμφωνα με το Τμήμα Εργασίας και Συντάξεων.

«Αντί να είναι ένα δίχτυ ασφαλείας όπως θα έπρεπε, το σύστημα των επιδομάτων έχει παγιδεύσει χιλιάδες ανθρώπους σε έναν κύκλο εθισμού και εξάρτησης από τις κοινωνικές παροχές χωρίς καμία προοπτική να επιστρέψουν στην εργασία», ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας, Κρις Γκρέιλινγκ.

Ως μέρος των μεταρρυθμίσεων στο τομέα των κοινωνικών παροχών η βρετανική κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να επανεξετάζει την κατάσταση 1,9 εκατ. ανθρώπων που δεν εργάζονται και λαμβάνουν επίδομα ώστε να ελέγξουν αν είναι σε θέση να επιστρέψουν στην εργασία.

Οι υπουργοί δεσμεύονται να βοηθήσουν τους ανέργους, όμως απειλούν ότι θα επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον όσων αποφεύγουν να εργαστούν.

Οι αλλαγές αυτές πάντως είναι πολιτικά επικίνδυνες και ενδέχεται να προκαλέσουν αντιδράσεις από την κοινή γνώμη καθώς αυξάνονται τα ποσοστά ανεργίας, μειώνονται οι κρατικές δαπάνες και η οικονομία της χώρας είναι σε άσχημη κατάσταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.