Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Να επικυρωθεί επιτέλους η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ από την Ελλάδα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 31.03.11

Να επικυρωθεί επιτέλους η Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των ΑμεΑ από την Ελλάδα

Να μην είναι η Ελλάδα ουραγός στη λίστα των κρατών μελών της Ε.Ε. που έχουν επικυρώσει τη Διεθνή Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, ζητά με επίσημη επιστολή της η Ε.Σ.Α.μεΑ. από τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτριο Δρούτσα.

Στις 27 Σεπτεμβρίου 2010 η χώρα μας υπέγραψε το Προαιρετικό Πρωτόκολλο της Σύμβασης, δυστυχώς όμως δεν έχουν υποβληθεί προς κύρωση στη Βουλή ούτε η Σύμβαση ούτε και το Πρωτόκολλό της, παρά την δέσμευση του ίδιου του υπουργού ένα χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα, στις 23 Δεκεμβρίου 2010, η Ευρωπαϊκή Ένωση επικύρωσε τη Διεθνή Σύμβαση για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην ιστορία της - αφού συνιστά την πρώτη επικύρωση Σύμβασης Ανθρώπινων Δικαιωμάτων από διακυβερνητική ομάδα - και ταυτόχρονα στέλνοντας ένα μήνυμα προς τα 9 από τα 27 κράτη μέλη που δεν έχουν επικυρώσει ακόμη τη Σύμβαση ότι είναι πλέον καιρός να δεσμευτούν για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία.

Προκειμένου, πριν την ψήφιση του κυρωτικού νόμου, να αντιμετωπιστούν ζητήματα που σχετίζονται με την εφαρμογή της Σύμβασης και τα οποία συνδέονται με προαναφερθέν άρθρο, ζητούμε να υπάρξει συνάντηση στο Υπουργείο Εξωτερικών με εκπροσώπους όλων των υπουργείων και με τη συμμετοχή της Ε.Σ.Α.μεΑ

Η επιστολή της Ε.Σ.Α.μεΑ. επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:

Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 86 KB)
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΡΦΗ (application/msword, 108 KB)


Πηγή: http://www.esaea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.