Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Οριστικό τέλος στο δώρο του Δημοσίου;

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


- Η Τρόικα θέλει κατάργηση 13ου και 14ου μισθού
- Μένουν μόνο τα 4 επιδόματα
- Που καθορίζονται οι μισθοί με το ενιαίο μισθολόγιο
- "Μπαράζ" μειώσεων και στον ιδιωτικό τομέα

Με στόχο ένα δισεκατομμύριο η κυβέρνηση βλέπει ότι μόνο μέσω του ενιαίου μισθολογίου τα... κουκιά δεν βγαίνουν και έτσι όλα δείχνουν ότι το χιλιάρικο, δηλαδή τα 500 ευρώ των Χριστουγέννων και τα 250 ευρώ το Πάσχα και το καλοκαίρι παίρνουν το δρόμο για... το κρεβάτι του Προκρούστη.

Οι πληροφορίες μιλούν για επιμερισμό των χρημάτων αυτών στους 12 μισθούς και όχι για οριστική τους απώλεια, αλλά... ίδωμεν.

Ακολουθεί το μεγάλο “μαχαίρι” στα ειδικά επιδόματα δικαστικών, γιατρών του ΕΣΥ, των στρατιωτικών, των διπλωματικών υπαλλήλων και των καθηγητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Από τα υπόλοιπα επιδόματα διασώζονται μόνο τέσσερα. Το οικογενειακό, το θέσης, το επικινδυνότητας (όπου δίδεται) και το επίδομα παραγωγικότητας που δεν ξεπερνάει τα 130 ευρώ.

Στόχος είναι κανείς υπάλληλος να μην έχει μισθό άνω των 2.100 ευρώ και σε αυτό περιλαμβάνονται υπάλληλοι με πτυχίο και 35 χρόνια υπηρεσίας στο Δηγμόσιο.

Έτσι αν εξαιρέσει κανείς τα ειδικά μισθολόγια που περικόπτονται μεν ωστόσο θα φτάνουν τις 5856 ευρώ (πρόεδρος Αρείου Πάγου, γενικός δντης ΕΣΥ) το νέο μισθολογικό τοπίο στο δημόσιο περιλαμβάνει μισθούς πολύ κάτω των σημερινών



Υ.Ε. 711 ευρώ ως 1.200
Δ.Ε. 830 ευρώ ως 1.400
Τ.Ε. 938 ευρώ ως 1.700
Π.Ε. 984 ευρώ ως 2.100


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.