Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Αθλητισμός και υγεία ενώνονται στο Κιλκίς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Εκστρατεία για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Οι έννοιες «αθλητισμός» και «υγεία» ενώνουν τις δυνάμεις τους στο Κιλκίς από τις 13 έως τις 16 Απριλίου για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.

Ο «Στόχος», το ελληνικό παράρτημα της «Μόδας κατά του καρκίνου του μαστού» σε συνεργασία με το Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας διοργανώνουν αγώνα μπάσκετ ανάμεσα σε ελληνίδες πρώην μπασκετμπολίστριες στο ΔΑΚ στις 16 Απριλίου στις 18:00 το απόγευμα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

«Πρόληψη σημαίνει έγκαιρη διάγνωση. Αυτό το μήνυμα θέλουμε να περάσουμε. Να κινητοποιηθούν οι πάντες. Από το Δήμο που μετέχει ενεργά μέχρι και τους πολιτιστικούς φορείς της πόλης. Προσπαθούμε να παντρέψουμε τον αθλητισμό με την ευαισθητοποίηση σε θέματα υγείας. Δεν είναι τυχαία βέβαια και η επιλογή ενός αγώνας γυναικών» εξήγησε ο Ειδικός Γραμματέας για θέματα Διατροφής και Άθλησης, Κώστας Παταβούκας, με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να είναι αρωγός στη σημαντική αυτή προσπάθεια.

Η επικεφαλής του «Στόχου» Μαριλένα Στρατοπούλου επισήμανε: «Στις 15 πόλεις που έχουμε επισκεφτεί μέχρι τώρα έχουν εξεταστεί 6 χιλιάδες γυναίκες. Οι έρευνες μας λένε ότι οι γυναίκες στην πατρίδα μας διστάζουν και φοβούνται. Φοβούνται τον θάνατο. Όλοι τον φοβόμαστε. Όταν τους έχεις φέρει το γιατρό στα... πόδια τους, τις εξυπηρετείς. Έρχονται πολλές γυναίκες που έχουν ήδη εντοπίσει κάποιο όγκο, αλλά φοβούνται να πάνε στο γιατρό. Εμείς τους μιλάμε για τη μηνιαία αυτοεξέταση (ψηλάφηση) που επιβάλλεται να κάνουμε όλες από μόνες μας».

«Τα κορίτσια της βόρειας Ελλάδας θα αγωνιστούν ενάντια στα κορίτσια της Νότιας Ελλάδας,» εξήγησε ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας Σάκης Τζελάλης εκπροσωπώντας το Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας. Προπονητές στην ομάδα της Νότιας Ελλάδας θα είναι οι Φραγκίσκος Αλβέρτης, Κώστας Παταβούκας και Σάκης Τζαλαλής. Οι Χρήστος Κωνσταντινίδης, Γιώργος Μπαλογιάννης και Μπάνε Πρέλεβιτς θα απαρτίζουν το τεχνικό τιμ της ομάδας του Βορρά.

Παρούσα στην προπόνηση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιλένα Αποστολάκη, η οποία υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να δώσει το παρόν και στο Κιλκίς. Χορηγός της εκστρατείας είναι ο ΟΠΑΠ και άλλοι σημαντικοί φορείς της περιοχής. Στο ημίχρονο του αγώνα, θα υπάρχει χρώμα φολκλόρ, καθώς υπό τον ήχο ποντιακής λύρας, ένα παραδοσιακό γκρουπ θα παρουσιάσει χορευτικά προγράμματα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.