Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Σε εφαρμογή από τον Ιούνιο πιλοτικό πρόγραμμα για τη χρήση ποδηλάτου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Εικόνα από την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη


Αθήνα
Πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο «το ποδήλατο στη ζωή μας» παρουσίασε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με στόχο τη διαμόρφωση δυνατοτήτων πρόσβασης σε κάθε πολίτη, σε αθλητικές υποδομές ή δραστηριότητες.


Περίπου τέλη Ιουνίου θα εφαρμοστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, στον Αρχάγγελο Πέλλας και στη Σαμοθράκη.


Για το ποδήλατο στην Αθήνα έχουν επιλεγεί τρεις βάσεις ποδηλάτου, στην Ακρόπολη, το Θησείο και τη Μητρόπολη, όπου θα υπάρχουν από 25 ποδήλατα και ηλεκτρονικά θα δίνεται η δυνατότητα χρέωσης χωρίς ο χρήστης να πληρώσει.


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο χρήστης να έχει πιστωτική κάρτα για να παίρνει το ποδήλατο από αυτά τα σημεία και να το αφήνει σε όποιο σημείο θέλει αφού κάνει είτε τη μετακίνησή του είτε την άθλησή του.


Στη Θεσσαλονίκη έχει επιλεγεί ενέργεια, η οποία έχει σχέση με την ενεργειακή άθληση και σύνθημα: «Πράττειν ενέργεια, green bikes».


Στο Λευκό Πύργο θα τοποθετηθούν στατικά ποδήλατα σε κολώνες της ΔΕΗ. Σε αυτά τα ποδήλατα ο κάθε πολίτης μπορεί να ασκηθεί και παράλληλα να παράξει ενέργεια. Θα υπάρχουν 10 βάσεις χωρητικότητας 2 ποδηλάτων.


Το τρίτο πρόγραμμα αφορά τον ορεινό δήμο Αρχαγγέλου-Πέλλας και το τέταρτο τη Σαμοθράκη.


«Πρέπει να πάμε σε πολιτικές αυτής της μορφής οι οποίες στο μέλλον συνδυαστικά θα μας δημιουργήσουν παραδείγματα, όπως αυτά του Aμστερνταμ που το 1980 ξεκίνησαν με μηδέν ποδήλατα στην πόλη και σήμερα 70% των μετακινήσεων γίνονται με ποδήλατο», είπε ο υφυπουργός Χρήστος Αηδόνης και πρόσθεσε:


«Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας, το 71% των πολιτών θα ήθελαν να έχουν ως μέσο μεταφοράς το ποδήλατο, αλλά δυστυχώς έχει αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.