Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

ΗΠΑ: Αύξηση 19% στους καρινοπαθείς που επιβιώνουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ο αριθμός των Αμερικανών που επέζησαν από καρκίνο αυξήθηκε κατά 19% το 2007από το 2001 και διαμορφώθηκε στους 11,7 εκατομμύρια ανθρώπους.
Περίπου 4,7 εκατ. Αμερικανοί είχαν διαγνωστεί με καρκίνο πριν 10 χρόνια τουλάχιστον, σύμφωνα με έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών, CDC (Centers for Disease Control and Prevention) της Ατλάντα.
Οι άνθρωποι που επιβιώνουν με καρκίνο του μαστού αποτελούν τη μεγαλύτερη ομάδα επιζήσαντων καρκινοπαθών και ακολουθούν όσοι πάσχουν από καρκίνο του προστάτη και του παχέως εντέρου.
Οι πρόοδοι στην έγκαιρη διάγνωση και την αντιμετώπιση του καρκίνου έχει επιτρέψει στους ασθενείς να ζουν περισσότερο και σε ορισμένες περιπτώσεις να αντιμετωπίσουν πλήρως την ασθένεια, αναφέρεται στην έρευνα.
Ο αριθμός των καρκινοπαθών που επιβίωσαν στις ΗΠΑ αυξήθηκε από 3 εκατομμύρια το 1971 στα 9,8 εκατομμύρια το 2001 και στα 11,7 εκατομμύρια το 2007.
Η γήρανση του πληθυσμού είναι ένας συντελεστής που έχει συμβάλλει στην αύξηση των καρκινοπαθών που επιβιώνουν. Πριν 40 χρόνια, ο αριθμός των ατόμων που επιβίωσαν από καρκίνο ήταν 3 εκατομμύρια.
“Είναι ευχάριστο το γεγονός ότι τόσοι πολλοί επιβιώνουν από τον καρκίνο και έχουν μακρά, παραγωγική και υγιή ζωή ”, δήλωσε ο διευθυντής του CDC, Τόμας Φράιντεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.