Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Παπακωνσταντίνου: Δεν περικόπτονται τα επιδόματα των ΑμεΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Σύμφωνα με τον υπουργό θα υπάρξει ρύθμιση για ειδικό πόρο από τα κρατικά έσοδα από τα τυχερά και τεχνικά παίγνια, με τον οποίο θα χρηματοδοτούνται οι πολιτικές για τα ΑμεΑ.





Καμία περικοπή δεν θα υπάρξει στα επιδόματα που λαμβάνουν τα Άτομα με Αναπηρία διαβεβαιώνει ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
 Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός το πρωί της Δευτέρας με την Εθνική Συνομοσπονδία ΑμεΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ικανοποιούνται βασικά αιτήματα που έθεσε η Συνομοσπονδία καθώς:

- Θα υπάρξει ρύθμιση για ειδικό πόρο από τα κρατικά έσοδα από τα τυχερά και τεχνικά παίγνια, με τον οποίο θα χρηματοδοτούνται οι πολιτικές για τα ΑμεΑ.
-  Ρυθμίζεται με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η συμμετοχή των ΑμεΑ στην ΟΚΕ (αίτημα από το 1994).
- Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για το ερμηνευτικό ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τους νέους ασφαλισμένους ΑμεΑ και τη χορήγηση πλήρους σύνταξης.
- Θα συσταθεί μόνιμη επιτροπή υπό τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Συνομοσπονδίας και γενικών γραμματέων συναρμόδιων υπουργείων (π.χ. Υγείας), για τρέχοντα θέματα, τα οποία επιδέχονται άμεσης επίλυσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.