Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

Βιωματικό σεμινάριο για την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Α.Π.Θ., σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Τυφλών-Παράρτημα Κεντρικής Μακεδονίας, διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο, με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των φοιτητών του Α.Π.Θ. για την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρία.

Οι φοιτητές θα συμμετάσχουν στο σεμινάριο με βιωματικό τρόπο, δηλαδή φορώντας blind folded (μάσκα στα μάτια). Θα μάθουν τεχνικές συνοδείας τυφλών, κινούμενοι σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Παράλληλα, θα βιώσουν συναισθήματα πρωτόγνωρα για τους περισσότερους, που θα τους βοηθήσουν να απομυθοποιήσουν αντιλήψεις, που τυχόν έχουν, για θέματα αναπηρίας και να λύσουν απορίες που, ίσως, προκύψουν.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011 και ώρες 16:00 με 19:00, στην αίθουσα «Αχιλλέας Πανέτσος» της Κτηνιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ..

Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν έως και 25 φοιτητές/τριες, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Αιτήσεις συμμετοχών γίνονται είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο socialhealth1@gmail.com είτε καλώντας στο τηλέφωνο 2310 995360 (8 π.μ. -2 μ.μ.) μέχρι και τις 4 Μαρτίου 2011.

Εφόσον υπάρξει μεγάλη ανταπόκριση, το σεμινάριο θα επαναληφθεί.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.