Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Πλασματικά χρόνια για γονείς και στον ιδιωτικό τομέα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.



Επεκτείνεται η δυνατότητα αναγνώρισης

Περισσότερα πλασματικά χρόνια για συνταξιοδότηση ανέργων μέσης και μεγάλης ηλικίας και ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους εργοδότες και ελεύθερους επαγγελματίες αναφορικά με την αποπληρωμή των εισφορών περιλαμβάνονται στο νέο ασφαλιστικό πακέτο που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Μεταξύ των μέτρων που προωθούνται, όπως γράφει η «Ελευθεροτυπία», είναι τα παρακάτω:

-Άνεργοι που χρειάζονται έως 5 έτη (1.500 ένσημα) για να λάβουν την κατώτατη σύνταξη (4.500 ένσημα) θα μπορούν να ενταχθούν σε προ-συνταξιοδοτικό καθεστώς με τον ΟΑΕΔ να καλύπτει το ασφαλιστικό κόστος.

-Επεκτείνεται και στον ιδιωτικό τομέα η δυνατότητα αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης από τα παιδιά και για τους δύο γονείς. Θα καταβάλλονται εισφορές και τα εν λόγω έτη θα συνυπολογίζονται εκτός από τη θεμελίωση και για βελτίωση της σύνταξης.

-Από τον Ιούλιο φέτος οι ασφαλιστικές εισφορές επιχειρήσεων και εργοδοτών προς το ΙΚΑ θα είναι μειωμένες κατά 10% με την προϋπόθεση οι εταιρείες να δεχθούν να τοποθετήσουν σύστημα καταγραφής της εργασίας και των εργαζομένων. Αντίστοιχη έκπτωση θα έχουν και οι ελεύθεροι επαγγελματίες σε περίπτωση προκαταβολής των εισφορών.

-Όσοι καταθέτουν αίτηση από τον Μάιο και μετά θα λαμβάνουν υποχρεωτικά προσωρινή σύνταξη εντός 2 έως 3,5 μηνών καθώς σήμερα η καθυστέρησης απονομής συντάξεων φτάνει και τους 22 μήνες.

-Ρυθμίζεται το θέμα του εφάπαξ του Δημοσίου με τη δανειοδότηση του Ταμείου Πρόνοιας με 250 εκατομμύρια ευρώ. Νέο αίμα θα αποτελέσουν για το Ταμείο 60.000 συμβασιούχοι αορίστου χρόνου που εργάζονται στο Δημόσιο.

-Όλα τα εισοδήματα ακόμα και από μετοχές ή τόκους καταθέσεων θα συνυπολογίζονται για την καταβολή του ΕΚΑΣ. Περίπου 20.000 ήδη επιδοτούμενοι αναμένεται πως με τον τρόπο ατό θα αποκλειστούν.

-Οι ασφαλισμένοι του ΤΣΑ (ΟΑΕΕ) θα έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τις συντάξεις τους αλλάζοντας ασφαλιστική κατηγορία. Το κόστος θα είναι στα 250 ευρώ ανά έτος και οι αποδοχές αναμένεται να αυξηθούν από 840 στα 1.050 ευρώ το μήνα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.