Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Φάρμακα επί πιστώσει τέλος για 7 Ταμεία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Σταματούν από σήμερα οι φαρμακοποιοί τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους πολλών ταμείων καθώς όπως υποστηρίζουν τα συγκεκριμένα ταμεία τους οφείλουν μεγάλα χρηματικά ποσά.




Έτσι οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα σταματούν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων ΟΠΑΔ, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, Εμπορικής Τράπεζας, Δικηγόρων Αθήνας, Δικηγόρων περιφέρειας και ΤΣΑΥ.
Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστα Λουράντο στο Αθηναϊκό πρακτορείο, από 1ης Απριλίου θα προστεθούν, αν συνεχίσουν να χρωστούν, και άλλα τέσσερα Ταμεία, των οποίων οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους, μεταξύ των οποίων και ο ΟΑΕΕ.
Ο ΕΟΦ για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα έλλειψης φαρμάκων έχει ήδη προχωρήσει στην απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών και της Ενδοκοινοτικής Διακίνησης των φαρμακευτικών προϊόντων που παρουσιάζουν ελλείψεις, ώστε να εξασφαλιστεί η επάρκεια κάλυψης των αναγκών των ασθενών στην Ελλάδα.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της περιόδου ισχύος της απαγόρευσης, δεν επιτρέπεται η αποθεματοποίηση των προϊόντων αυτών, επιβάλλεται η διάθεση στους ασθενείς στην εγχώρια αγορά, από όλους τους συμμετέχοντες στη διακίνηση (Κάτοχοι Άδειας Κυκλοφορίας, Φαρμακαποθήκες, Φαρμακεία), σύμφωνα με τη ζήτηση και τη συνταγογράφησή τους, ενώ η μη επαρκής κάλυψη των αναγκών των ασθενών επισύρει την επιβολή κυρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.