Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Το Herceptin σώζει από υποτροπή του καρκίνου στον μαστό

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.
Το μόριο του φαρμάκου Herceptin

Λονδίνο
Η λήψη του φαρμάκου Herceptin για τον καρκίνο του μαστού μειώνει τις πιθανότητες υποτροπής της νόσου επί τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Ιταλοί ερευνητές ανακάλυψαν ότι γυναίκες με καρκίνο του μαστού πρώιμου σταδίου που έλαβαν το μονοκλωνικό αντίσωμα επί ένα έτος μετά την υποβολή τους σε χημειοθεραπεία, αντιμετώπιζαν σχεδόν 50% λιγότερες πιθανότητες υποτροπής της νόσου τους μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα σε σύγκριση με άλλες ασθενείς που δεν έλαβαν Herceptin.
Σε μελέτη τους που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «The Lancet Oncology» οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η λήψη του φαρμάκου επί ένα έτος φάνηκε να έχει και μακροπρόθεσμη επίδραση: μείωσε τις πιθανότητες υποτροπής της νόσου σε διάστημα τουλάχιστον τεσσάρων ετών κατά περίπου 25%.
Οι συγγραφείς κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η χορήγηση Herceptin μετά τη χημειοθεραπεία είχε «σημαντικά και συνεχιζόμενα οφέλη» για γυναίκες με θετικό HER-2 καρκίνο του μαστού - η συγκεκριμένη μορφή της νόσου αφορά περίπου μία στις πέντε περιπτώσεις.


Πηγή: Εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.